İspanya'da dev mücadele!

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci yarı final maçı, Atletico Madrid ile Bayern Münih arasında oynanacak. İşte dev mücadele öncesi iki takımdan yansıyan son bilgiler.

NTV Spor 27.04.2016 - 12:22
İspanya'da dev mücadele!

Diego Simeone yönetiminde son 5 yılda bambaşka bir kimliğe bürünen Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha final bileti kovalıyor. Devler Ligi'nde son 3 yılda ikinci kez yarı finali gören İspanyol ekibinin karşısında ise; bu platformun en tecrübeli ekiplerinden Bayern Münih olacak.

Kupa 1'i daha önce 5 kez kazanan ve son 5 yıldır Şampiyonlar Ligi'nde son dörde kalan Alman ekibi, Atletico'ya karşı 1974'te elde ettiği zaferi tekrarlamak istiyor. Atletico Madrid ile Bayern Münih, daha önce 1974 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Heysel Stadı'nda karşılaşmış, turnuva tarihinde ilk kez tekrarlanan finalin ilk ayağı 1-1 biterken, ikinci maçı Bayern Münih, Gerd Müller ve Uli Hoeness'in ikişer golüyle 4-0 kazanarak kupanın sahibi olmuştu.

La Liga'da bu sezon sadece 16 gol yiyen Atletico Madrid, Avrupa'da kalesini en iyi kapatan takımların başında geliyor. Bayern Münih ise; Lewandowski, Müller, Ribery ve Douglas Costa gibi etkili hücum oyuncularıyla rakip savunmaların kabusu konumunda.

La Liga'da lider Barcelona ile aynı puanda olan Atletico Madrid, averajla ikinci sırada yer alıyor. Simeone'nin öğrencileri, hafta sonunda Malaga'yı 1-0 yenerek son 13 maçta 11. galibiyetini elde etti. Bayern Münih ise; Bundesliga'da şampiyonluğunu ilan etmeye artık çok yakın. Takipçisi Borussia Dortmund'un 7 puan önünde yer alan Bavyera ekibi, hafta sonunda Borussia Mönchengladbach'ı yenerse üst üste 4. şampiyonluğunu ilan edecek.

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın Atletico Madrid'e karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Daha önce Barcelona Teknik Direktörü olarak Atletico Madrid ile oynanan 10 maçta kulübede yer alan Pep Guardiola, bu karşılaşmaların sekizini kazanırken sadece bir maçı kaybetmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...