Ya hatalar olmasaydı?

Eski yardımcı hakem Glenn Turner, Premier Lig'de bu sezonki büyük hakem hatalarını mercek altına aldı. Turner'a göre hakem hatalarının bedelini en ağır ödeyen takım Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United oldu. Zira yayımlanan rapora göre hakem hataları olmasaydı West Ham şu anda Premier Lig'de 2. basamakta yer alacaktı.

NTV Spor 28.04.2016 - 14:21
Ya hatalar olmasaydı?

İngiltere Premier Ligi'nde hakemler bu sezon yaptıkları büyük hatalarla eleştirileri üzerinde topluyor. Eski yardımcı hakem Glen Turner, bu sezon Premier Lig'de oynanan 333 maçı mercek altına aldı.

Hakemlerin bu maçlarda sonucu doğrudan etki eden 84 kritik hata yaptıkları belirlendi. Peki bu hatalar olmasaydı; lig tablosu nasıl şekillenecekti...

Glen Turner tarafından hazırlanan rapor, hakem hatalarından en çok Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'ın etkilendiğini ortaya koydu. Rapora göre bu hakem hataları olmasaydı, Londra ekibi şu anda lider Leicester City'nin ardında Premier Lig'de 2. basamakta bulunacak ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantileyecekti.

BILIC'İN YORUMU
Bu durum, West Brom ile oynayacakları maçtan önce basın toplantısı düzenleyen Slaven Bilic'e de soruldu. Bilic; "Premier Lig'de adil hakem kararlarıyla 2. sırada olabileceğimizi bilmek güzel. Ancak bizim için en önemlisi iyi futbol oynamak. Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

MANU'YU DA ÜZDÜ
Glen Turner'ın raporuna göre kilit hakem hataları, Manchester United'ı da Şampiyonlar Ligi'nden mahrum edecek gibi görünüyor. Zira United hatasız bir yönetimde Leicester City, West Ham ve Tottenham'ın ardından ligde 4. basamakta olacaktı.

Hakemlerden en fazla yardım alan kulüpler olaraksa Arsenal ve Manchester City öne çıktı. Bariz hatalar olmasa, bu 2 takım da şu anda UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veriyor olacaktı.

Rapor, kilit hatalar yapılmaması halinde Championship'e düşen Aston Villa'nın da halen kümede kalma savaşına devam ediyor olacağını ortaya koydu.

 

Sayfa Yükleniyor...