Tenisin efsaneleri İstanbul'a geliyor!

Tenisin efsane isimleri Martina Hingis ve Pat Cash, Eylül ayında Caddebostan'da düzenlenecek "TEB BNP Paribas Tennis Stars" etkinliğinde, Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan ile karşılaşacak.

NTV Spor 18.05.2016 - 14:18
Tenisin efsaneleri İstanbul'a geliyor!

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) organizasyonuyla, Türkiye Tenis Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek turnuva öncesi Çırağan Sarayı'nda tanıtım toplantısı yapıldı.

Tanıtım toplantısında Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunurken, ünlü raketler de İstanbul'da bulunmaktan ve bu projenin içinde yer alıyor olmaktan duydukları heyecanı paylaştı.

MARTİNA HINGIS: "BU ORGANİZASYONUN İÇİNDE BULUNMAKTAN, ELÇİSİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM"
İstanbul'a daha önce gelmediğini belirten Martina Hingis, TEB Tennis Stars lansmanı için burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hingis, "Bu ziyaretim etkinlik lansmanı ve reklam filmi çekimleri içindi. Şimdi kısa olacak ama ileride mutlaka daha uzun kalmayı planlıyorum. Reklam filmi çekimleri benim için çok heyecan vericiydi. Pat Cash'le caddenin kapatıldığı güvenlik önlemlerinin alındığı sokaklarda bir daha yaşayamayacağım bir deneyim yaşadım. Çekimler sırasında 12-14 yaşında çocuklarla sokakta tenis oynadık. Çok heyecan vericiydi. Amerika Açık sonrası Eylül ayındaki organizasyonda bulunacağım için çok mutluyum. Bu organizasyonun içinde bulunmaktan, elçisi olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

PAT CASH: "TÜRKİYE'DE TENİSİN ÇOK SEVİLDİĞİNİ GÖRDÜM"
İstanbul ile tanışmasının çok eski yıllara dayandığını belirten Pat Cash ise, "15 yıl önce antrenörlük kliniği gerçekleştirmek için buraya geldim. İlk kez Türkiye'ye gelirken, Türkiye'de tenisin bu sevildiğine dair fikrim yoktu. Geldiğimde tenise olan ilginin küçümsenemeyecek düzeyde olduğunu, Türkiye'de tenisin çok sevildiğini gördüm. Sonraki süreçte birçok proje ve etkinlik için İstanbul ziyaretlerim devam etti. Şimdi Eylül ayında gerçekleşecek bu heyecan verici etkinliğin içinde olmaktan da oldukça heyecan duyuyorum" dedi.

ZEYNEP DEMİRKOL: "TEB BNP PARİBAS TENNİS STARS İLE TENİSİN EFSANELERİNİ TENİSSEVERLERLE BULUŞTURACAĞIZ"
Basın toplantısında konuşan TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol şunları söyledi:
"Bugün burada hem ülkemiz tenisine hem de İstanbul'a katkı sağlayacağına inandığımız yeni bir etkinliği sizlerle paylaşmak için bir aradayız. TEB olarak, 6 yıldan bu yana tenise odaklanıyoruz. Ülkemizde tenisin gelişmesi ve geniş kitleler tarafından tanınıp sevilmesi adına gerek sponsorluklarımızla gerekse düzenlediğimiz etkinliklerle çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Tenise yaptığımız yatırımla sadece TEB markasına değil, topluma da katkı sağlıyoruz. TEB BNP Paribas WTA Championships ile başlayan tenise yatırımlarımız TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open ile devam etti. 6 yıl boyunca tenisin çok önemli isimlerini ülkemizde ağırladık" dedi.

Turnuvaların yanı sıra ana sponsoru oldukları TTF ile birlikte başlattıkları Sokak Tenisi projesiyle de tenisi tüm Türkiye'de geniş kitlelerle buluşturduklarını ifade eden Demirkol şöyle devam etti: "Şimdi de yepyeni bir tenis etkinliğiyle tenisi geniş kitlelerle buluşturacağız. TEB olarak TTF ile yürüttüğümüz, Spor AŞ ve Bakanlığımızın desteğini de alarak başlatacağımız TEB BNP Paribas Tennis Stars ile tenisi tüm Türkiye ile buluşturacağız. TEB BNP Paribas Tennis Stars'ı stratejik ortağımız BNP Paribas'ın yurtdışındaki Show Down organizasyonlarından ilham alarak ve farklılaştırarak oluşturduk. Eylül ayında Caddebostan'da düzenleyeceğimiz etkinlik kapsamında dünyaca ünlü efsanevi raketleri ağırlayacağız. Etkinliğimiz aynı zamanda halka açık olarak gerçekleşeceği için Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyor. Tüm tenisseverleri etkinliğe davet ediyoruz. Bu gibi başarılı organizasyonların ve tenisteki marka elçilerimizle çektiğimiz reklam filminin Türkiye ve İstanbul markasının uluslararası arenada duyurulmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

CENGİZ DURMUŞ: "ULUSLARARASI ARENADA ÇAĞLA, İPEK, MARSEL GİBİ BAŞARILI SPORCULARIMIZIN İSMİNİ DUYMAKTAN GURUR DUYUYORUZ."
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da, "TTF olarak geldiğimiz günden itibaren hedeflerimiz ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporculara sahip olmaktı. Bu projelere başlarken bir bütün olarak tüm birimlerimizle birlikte senkronize çalışarak ülkemizde tenis algısını yükselterek yapabileceğimizi düşündük. 10 yıldır yapmış olduğumuz projelerle tenis algısını doğru vermeye başladığımıza inanıyoruz. 78 ilde 500 mini kortta gençlerimizi sokak tenisi ile tanıştırdık. Bu çalışmalarımız sonunda lisanslı sporcu sayımızda ciddi artış olduğunu görmekten ve uluslararası arenada Çağla, İpek, Marsel gibi başarılı sporcularımızın ismini duymaktan gurur duyuyoruz. Bu tip büyük projeleri federasyon olarak tek başımıza yapamazdık. TEB'in sosyal sorumluluk olarak değerlendirip tenis projelerine verdiği destek çok önemliydi. Aynı zamanda İBB Başkanı Kadir Topbaş, Spor A.Ş. ve Spor Bakanlığımızın tüm birimleri bu yolda bize destek oldu" şeklinde konuştu.

İSMAİL ÖZBAYRAKTAR: "TEB BNP PARİBAS TENNİS STARS'A DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK."
İstanbul Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise, "İBB Spor A.Ş. olarak 25 branşta hizmet veriyoruz. Tenis önem verdiğimiz bir branşlar arasında. Avrupa Yakası'nda 19, Anadolu Yakası'nda ise 27 tenis kortumuz bulunuyor. Açtığımız kurslarda şimdiye kadar 230 bin seans tenis dersi verildi. Tesislerimiz eğitimlere, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak için oldukça iyi durumda. Gelecek zamanda birçok yeni organizasyona ima atacağız. Kendi yaptığımız organizasyonlar haricinde TEB BNP Paribas Tennis Stars Series gibi önemli organizasyonlara destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" dedi.
Ülkemizde tenisin gelişmesi ve geniş kitleler tarafından tanınıp sevilmesini amaçlayan TEB, etkinlikler kapsamında dünyanın yıldız tenisçilerinden Martina Hingis ve Pat Cash Türk tenisçi ve tenis severleri bir araya getirecek. Türkiye'de ilk defa efsane raketler, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyonluğu elde eden Çağla Büyükakçay ve başarılı tenisçimiz Marsel İlhan ile Caddebostan'da halka açık olarak hazırlanacak özel etkinlik alanında karşılaşacaklar.

Sayfa Yükleniyor...