Riekerink kadroyu belirledi!

Galatasaray Teknik Direktörü Vitor Pereira, Fenerbahçe derbisinde sahaya süreceği 11'i belirledi

NTV Spor 25.05.2016 - 16:37
Riekerink kadroyu belirledi!

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray, UEFA'nın verdiği 1 yıllık men cezasını gelecek sezon çekmek için kupayı kazanmak zorunda.

Ziraat Türkiye Kupası finali, Spor Toto Süper Lig'i 6. sırada bitiren ve Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kaçıran Galatasaray için büyük önem taşıyor. Sarı-kırmızılar, Fenerbahçe ile oynayacakları maçta kupayı kazanamazsa, UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezasıyla gelecek sezon da Avrupa Ligi'nden uzak kalacak. Sarı kırmızılı yönetim, hafta boyunca hem teknik direktör Riekerink hem de takımın önde gelen isimleriyle sık sık görüşüp maçın kulüp için önemini hatırlattı. Başkan Dursun Özbek, Antalya'da takımla beraber olup final öncesi moral vermeye çalışıyor.

Fenerbahçe maçına tam kadro hazırlanan Galatasaray'da Ryan Donk, Tarık Çamdal ve Jose Rodriguez; teknik direktör Riekerink tarafından kadroya alınmadı. Sakatlıkları geçen Semih Kaya ve Aurelien Chedjou ise kafilede yer aldı.

Savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya'yı deneyen Hollandalı teknik adam, tercihini maç günü yapacak. Uruguay Milli Takımı'ndan alınan özel izinle kupa finalinde forma giyebilecek olan Fernando Muslera, sarı kırmızılıların kalesini koruyacak.

Muslera'nın önünde Jason Denayer ve Hakan Balta görev yapacak. Savunmanın solunda ise Lionel Carole oynayacak.

Riekerink, orta sahada Selçuk İnan-Emre Çolak ikilisine görev verecek.

Hücum hattını Sinan Gümüş, Wesley Sneijder ve Yasin Öztekin ile desteklemeyi planlayan tecrübeli çalıştırıcı, ileride ise Lukas Podolski'ye yer verecek.

Sayfa Yükleniyor...