"Pes etmeyeceğim"

Dünya şampiyonu Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, bu sezon aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceği konusunda şüpheli. Üst üste yaşadığı teknik sorunlardan yakınan Hamilton, yine de pes etmeyeceğini söyledi.

NTV Spor 20.06.2016 - 14:16
"Pes etmeyeceğim"

Son iki sezonun Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, bu yıldan pek de umutlu değil. Üst üste yaşadığı teknik problemlerden yakınan Mercedes pilotu, sezonu zirvede bitirmesinin zor olduğunu söyledi.

Hamilton son koşulan Avrupa Grand Prix'sinde beşinci sırada finiş görürken, daha önce 4 kez olduğu gibi takım arkadaşı Nico Rosberg'in zaferini izledi. "Nico için iyi bir yıl gibi görünüyor. Şu anda kendime güvenerek konuşamam ama daha çok yarış var ve asla pes etmeyeceğim" diyen Hamilton, yaşadığı teknik problemlerin en kısa sürede çözülmesi için Mercedes takımı olarak sıkı bir şekilde çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Britanyalı pilot, son iki yarışta galip gelerek pilotlar klasmanı lideri Rosberg ile puanını 9'a kadar indirse de kendisi için kayal kırıklığı ile sonuçlanan Avrupa Grand Prix'si sonrası ikili arasındaki puan farkı 24'e çıktı. Antrenman turlarında çok hızlı olmasına karşın duvara çarpınca ancak 10. sırayı alabilen Hamilton, yarış sırasında da teknik problemlerle uğraştı. Mercedes, mücadelenin ardından motorda yanlış bir programlama yapıldığını ve bu nedenle Hamilton'ın otomobilinin hızlanmak yerine yavaşladığını duyurdu. Britanyalı pilot da böyle bir sorun yaşamasaydı yarışı daha üst sıralarda bitirebileceğini söyledi.

Formula 1'de sezonun 9. Grand Prix'si 3 Temmuz'da Avusturya'da koşulacak.

 

Sayfa Yükleniyor...