"İnanılması güç bir yerdeyiz"

Belçika'yı yenerek Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıkan Galler'de teknik direktör Chris Coleman, hayalini kurdukları başarının her anını yaşamaya çalıştıklarını dile getirdi. Belçika Teknik Direktörü Marc Wilmots ise istifa etmeyi şimdilik düşünmediğini söyledi.

NTV Spor 02.07.2016 - 10:45
"İnanılması güç bir yerdeyiz"

Son büyük turnuva deneyimini 1958'de Dünya Kupası'na katılarak yaşayan Galler, ilk defa boy gösterdiği Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza attı. Çeyrek finalde Belçika'yı 3-1 yenerek adını son dört takım arasına yazdıran Galler'de teknik direktör Chris Coleman oldukça mutluydu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında kameraların karşısına geçen Coleman, 4 yıllık görev süresi içinde önemli bir gelişim gösterdiklerini dile getirdi;

“4 yıl önce bulunduğumuz pozisyonun çok çok uzağındaydık. Ama çok çalışıp inanırsanız, tabii yeteneği de unutmamak gerekiyor burada olabiliyorsunuz. Şu an inanılması güç bir yerdeyiz. Bu gerçekten olağanüstü derecede mutluluk verici bir durum. Herkesin hayalini kurduğu bu başarının her anını yaşamaya çalışıyoruz.”

Belçika ise; yıldızlarla dolu kadrosu olmasına karşın Galler'e elenerek beklentileri karşılayamadı.

Wilmots, maç sonu değerlendirmesinde sakatlık ve ceza nedeniyle savunma hattında önemli değişikliklere gitmenin kendilerine pahalya mal olduğunu vurguladı. Teknik direktör Marc Wilmots'a maç sonunda görevine devam edip - etmeyeceği de soruldu. Belçika çalıştırıcısı, tansiyonu yüksek bir karşılaşmanın ardından karar almanın yanlış olduğunu belirtirken, kararını Avrupa Şampiyonası'nın tamamlanmasından sonra vereceğini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...