"Bu yarış da bir demokrasi nöbeti"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan önemli açıklamalar...

NTV Spor 24.07.2016 - 11:01
"Bu yarış da bir demokrasi nöbeti"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 28. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, iki bine yakın sporcunun katılımıyla İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi. 

Kanlıca İskelesi'nden saat 08.30'da start alan ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulan yarışın açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Organizasyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, sözlerine tüm sporculara başarılar dileyerek başladı.

Bakan Kılıç, etkinliğin çok anlamlı bir zaman dilimi içerisinde yapıldığını ve yaklaşık 2 bini aşkın sporcunun 800'ünün yabancı oluşunun önemine vurgu yaparak, "İnşallah güzel bir yarış olacak. Ayrıca buradaki uluslararası katılımı gerçekleştirenler, geçen hafta yaşanan girişimler sonucunda ülkemizde herhangi bir olağanüstü durumun olmadığını ve Türkiye'de her türlü spor faaliyetinin, sosyal faaliyetin gayet normal, rahat ve en iyi şekilde yapıldığını görüyorlar. Bunu anlatacaklar. Dolayısıyla inşallah şanına yaraşır bir yarış olur." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bir gün içerisinde iki büyük spor organizasyonu olduğunu belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sabah burada kıtalararası yüzme yarışı, akşam da Edirne'de Kırkpınar finalleri olacak. Bir gün içerisinde 2 büyük spor organizasyonu. Geçen hafta Samsun'da başlayan işitme engelliler şampiyonası ve aynı zamanda 2017 işitme engelliler olimpiyatları için saat başlangıcı. Ondan önceki hafta Trabzon'da cimnastiğin yapılışı ve önümüze doğru devam edeceğimiz yarışmalar. Tabii bu arada futbolda da bazı müsabakalar olacak. Bu yaz Fransa'da Avrupa Şampiyonası yapıldı. O şampiyona Fransa'da olağanüstü halin ilanından sonra yapıldı. Dolayısıyla biz de Türkiye'de bütün çalışmalarımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Hiçbir değişiklik yok. Bütün sportif programlar devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren sporcularımız Rio'ya gidecek. Olimpiyatlara katılıp orada Türkiye'yi temsil edecekler. Şu anda son rakamlar 21 branşta katılım sağladık. Bu, branş anlamında Türkiye tarihindeki en yüksek katılımdır. Sporcu sayımızla katılmayı hak eden 110 sporcu ama uluslararası kurallar gereği 103 sporcumuz yarışmalara katılabilecek. Sportif anlamdaki çalışmalarımıza hiçbir şekilde durmadan devam ediyoruz."

Akif Çağatay Kılıç, geçen hafta yaşanan talihsiz olaylar ve darbe girişimlerinde, Türk gencinin ülkesine, geleceğine, devletine, milletine ve milli iradeye sahip çıktığını hatırlatarak, "Bu olayları bir kenara koymuş durumda olduğumuzu düşünüyorum. Milletimiz bunu bir kenara koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın duruşuyla, milletimizden istedikleri çağrıya karşılık verilen cevap ortadadır. Biz şu anda demokrasi nöbetlerimize devam ediyoruz. Bu da bir demokrasi nöbeti. Boğazdaki bu yarış, akşam yapılacak faaliyetler ve devam edecek olan tüm sportif ve sosyal faaliyetler. Bunlarda hiçbir aksaklık olmayacak ama dediğim gibi gençliğimiz geleceğine, ülkesine, milletine, milli iradeye sahip çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe ile Monaco arasında yapılacak Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçında, Monaco'ya Türk taraftarlarının alınmayacağının açıklanması yönünde sorulan bir soru üzerine Bakan Kılıç, şu yanıtı verdi:

"Bunları değerlendiriyoruz. Son durumun ne olduğunu gördükten sonra bizim de bir değerlendirmemiz olacak. Monaco yönetiminin bir takım garantiler istediğini duyduk. Bir takım cevaplar verdik. O cevapların içerisinde kendilerine şunu da hatırlattık, Fransa 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, olağanüstü halin devamı altında gerçekleştirdi. Paris'in sokaklarında ağır silahlı güvenlik görevlilerinin görev yaptığı bir durumda gerçekleştirildi. Bu tip durumlarda uluslararası camianın her zaman demokrasiye ve hukuka inanan, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Bütün uluslararası camiadaki dostlarımıza bunu hatırlatıyorum. Son alınan ve kesinleşen kararlar doğrultusunda bizim de bazı değerlendirmelerimiz olacaktır."

 

 

 

Sayfa Yükleniyor...