Sadece Pep, sadece Guardiola!

Pep Guardiola tam bir Coldplay hayranı. İngiliz grubunun birçok şarkısını ezbere bilen Guardiola, takım otobüsünde de futbolcularına Coldplay şarkıları dinletiyor. Hoparlörlerden en çok yükselen şarkı ise Viva La Vida.

NTV Spor 03.04.2011 - 01:14
Sadece Pep, sadece Guardiola!


NTVSPOR.NET'te Pazar sabahları bir başka keyifli artık. Spor dünyasının ünlü isimleri, arka plandaki emekçiler, manşetin gölgesindekiler… Keyifli sohbetler ve farklı araştırmalar her Pazar sabahı, Ahmet Sivaslı ile NTVSPOR.NET'te…

HAZIRLAYAN: AHMET SİVASLI – Ahmet.sivasli@ntv.com.tr
twitter.com/Ahmet_sivasli

Kobe Bryant-LeBron James, Roger Federer-Rafael Nadal, Lionel Messi-Cristiano Ronaldo ve artık Jose Mourinho-Pep Guardiola... 

Ünleri kulüp seviyesine yaklaşan, binlerce taraftarı peşinden sürükleyen, binlerce kişi tarafından idol olarak alınan bu isimlerin arasında en yenisi kuşkusuz Guardiola. Tabii ki teknik direktör sıfatıyla. Barcelona'da oynadığı dönemdeki istikrarı ve başarısını teknik direktör koltuğunda da sergileyen Guardiola son yıllarda kulübedeki gençleşme trendinin en iyi örneklerinden. Onlarca yıldızı sorunsuz oynatabilme ağırlığı, otorite boşluğunu en iyi şekilde kapatma başarısı ve futbol-taktik bilgisiyle Barcelona'nın yıllardan beri süregelen oyun geleneğini geliştiren Guardiola'ya başka bir açıdan bakacağız bugün. Geçtiğimiz hafta Mourinho yazısında olduğu gibi (Okumak için TIKLAYIN) Guardiola'nın bilinmeyen özelliklerini, çok konuşulan moda tarzını, ailesini, başından geçen farklı olayları ve günlük yaşamını sütunlarımıza aktaracağız.

İşte karşısınızda bambaşka bir Guardiola...

İNCE KRAVAT, RENKLİ SÜVETER, ŞIK ATKILAR
Erkeklerin yaşlandıkça güzelleşmesinin en büyük örneklerinden biri kuşkusuz Guardiola. Futbolculuk döneminde giyim kuşamıyla fark edilmeyen 'Pep' şimdi dünyanın en ünlü dergilerin kapaklarını süslüyor. Kirli sakalı, 3 numaraya vurduğu saçları ve en önemlisi tabir-i caizse 'jilet' gibi giyimiyle kadınların en beğendiği futbol adamları sıralamasında ilk 5 arasında yer alıyor. İlk bakışta harika kesimli takım elbiseleri dikkat çekiyor. Genelde İtalyan markaları tercih ediyor. Takım elbiselerinin ardından sırayı göz alıcı süveterleri geliyor. Pep genelde gri, lacivert ve lila renklerini tercih ediyor. Kravat olarak ise tercihini inceden yana kullanıyor ve genelde takım elbisesiyle aynı renk kravat takıyor. Zaman zaman mendil takarak şıklığına şıklık katıyor. Özel yapım gömlekleri tercih eden İspanyol, birçoğunda adının yazdığı gömleklerde genelde Dsquaresd2, Armani gibi markaları tercih ediyor. Zaman zaman da özel yapım Zara giyiyor. Guardiola'nın giyim tarzının çok konuşulmasındaki en büyük etken ise İspanya'da tanınmış bir modacı olan Antonio Miro.

HENÜZ 18 YAŞINDAYKEN TANIŞTILAR
Pep Guardiola da aynı Mourinho gibi ailesini basından uzak tutmaya çalışıyor. Pep Guardiola, Cristina Serra ile evli. İspanyol teknik adam ve Cristina'nın 2 kız 1 erkek olmak üzere 3 çocuğu var. Marius, Maria ve Valentina... Guardiola henüz 18 yaşındayken Cristina Serra ile anıştı hem de Cristina'nın ailesinin sahip olduğu Claret Serra adlı giyim mağazasında ve o zamandan beri de birlikteler.

DUYARLI BİR KİŞİLİK!
Pep Guardiola İspanya'da belki den çok yardımseverliğiyle konuşuyor. Özellikle Barcelona tesislerinde çalışan personele maddi ve manevi açıdan çok yardımcı olan Pep, Barcelona'nın genç takımının her maçını izlemeye gelip onlara destek veren bir taraftara da neredeyse kulüpten maaş bağladı ve tüm etkinliklere onu davet etti. Pep Guardiola'nın bu tip hikayeleri fazlasıyla anlatılırken İspanyol teknik adam Kasım ayında Real Madrid'le oynanan maçta yakasına bir pembe kurdele takarak meme kanseriyle mücadele de ben de varım mesaj vermişti. Guardiola düzenlenen birçok yardım etkinliğine katılıyor ve yanında birçok futbolcuyu da götürerek sosyal görevlerini yerine getiriyor.

Anlatılanlara göre bir otomobil firması futbolculara ve teknik direktörlere birer araba hediye ediyordu. Fakat bu hediye listesinde Guardiola'nın yardımcıları yoktu. Katalan teknik adam da "Biz bir ekibiz" diyerek bu hediyeyi kabul etmedi.

POSTERLERİ INIESTA'NIN DUVARLARINI SÜSLÜYORDU
Barcelona tarihinin en önemli futbolcularından biri olan Pep Guardiola özellikle istikrarı, kişiliği ve mücadeleci tavırlarıyla günümüzün birçok futbol yıldızına da idol olmuştu. Bu isimlerden biri de Andres Inıesta'ydı. Barcelona alt yapısında oynadığı dönemde Inıesta'nın odasının büyük bir bölümünü Guardiola'nın posteleri süslüyordu.



FAVORİ MEKANLARI
Guardiola, gece hayatını sevmeyen bir kişilik. Futbol dışında kalan zamanını eşi ve 3 çocuğuyla evde geçiren Guardiola bu hayattan da son derece memnun. Zaman zaman akşam yemeği için eşi Cristina ile dışarıya çıkan Guardiola, Barcelona'da bulunan El Bulli, El Quim gibi yerlerde yemek yiyor ve dışarıda yemek yediğinde tercihini genelde balıktan yana kullanıyor.

COLDPLAY HAYRANI
Pep Guardiola tam bir Coldplay hayranı. İngiliz grubunun birçok şarkısını ezbere bilen Guardiola, takım otobüsünde de futbolcularına Coldplay şarkıları dinletiyor. Hoparlörlerden en çok yükselen şarkı ise Viva La Vida.

Sayfa Yükleniyor...