Hagi'nin yerine Bülent Ünder

Galatasaray'da görevden alınan Gheorghe Hagi'nin yerine Bülent Ünder getirildi. Ünder'in yardımcılığını Tugay Kerimoğlu yapacak. Ünder sezon sonuna kadar Galatasaray'ın başında yer alacak.

NTV Spor 25.03.2011 - 16:08
Hagi'nin yerine Bülent Ünder

Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Görevine son verilen Rumen teknik adam Gheorghe Hagi'nin yerine Bülent Ünder göreve getirildi. Bülent Ünder, 2010-2011 sezonunun sonuna kadar Galatasaray Teknik Direktörü olarak görev yapacak.

Bu arada A Takım Sportif Direktörlüğü görevine de vekaleten Cüneyt Tanman atandı.

"EN KISA SÜREDE GÖREVİME BAŞLIYORUM"
Sarı-kırmızılı takımda geçmişte Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Bülent Ünder, en kısa sürede göreve başlayacağını belirtti.  açıklama yapan Ünder, ''En kısa sürede göreve başlıyorum. Kulüple sezon sonuna kadar anlaştım'' dedi.

Bülent Ünder, antrenör Tugay Kerimoğlu ve kaleci antrenörü Nezih Boloğlu'nun görevlerini sürdüreceğini, belki 1-2 antrenör takviyesinin daha yapılabileceğini söyledi.

Öte yandan, Bülent Ünder'in sezon sonuna kadar olan bölümde başarılı olması halinde, gelecek sezon da görevine devam edebileceği belirtildi.

TAKIM ÜNDER İLE KERİMOĞLU'NA EMAET
61 yaşındaki Ünder'in yardımcılığını Hagi döneminde de çalışan Tugay Kerimoğlu yapacak.

16 Nisan 1949 İstanbul doğumlu olan Ünder, 1969-1976 yılları arasında Galatasaray'da futbol oynadı. 1973-74'te A Milli Takım forması da giyen Ünder, 1991-92'de Çengelköyspor, 1992-93'te Denizlispor, 1996-2000 yılları arasında Galatasaray Yardımcı Antrenörlüğü ve 2000-01'de de Samsunspor teknik direktörlüğü yaptı. Galatasaray'ın "Avrupa Fatihi" olduğu dönemde Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Bülent Ünder, 2000'de kazanılan UEFA Kupası'nda da Terim'in yanındaydı.

POLAT'IN 7. TEKNİK DİREKTÖRÜ
Bülent Ünder, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın 4 yıllık başkanlık döneminde çalışacağı 7. teknik adam olacak.

Polat, 2008 Mart ayında başkan olarak seçilmesinin ardından Karl Heinz Feldkamp ile devam ederken, Alman teknik adamın istifasının ardından antrenör Cevat Güler ile sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başardı. Ardından sezona sezona bu kez Michael Skibbe ile başlayan Adnan Polat, alınan kötü sonuçların ardından göreve Bülent Korkmaz'ı getirmiş, sezon sonu itibariyle de genç çalıştırıcıyla yollarını ayırmıştı.

Polat, 2009-10 sezonunda sansasyonel bir transferle takımın başına Barcelona'nın eski çalıştırıcısı Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard'ı getirirken, futbolda beklenilen sonuçlar yine alınamadı. Adnan Polat'ın başkanlık döneminde bir sezonu tamamlayabilen tek çalıştırıcı olan Rijkaard, bu sezonun ilk 8 haftasının ardından ise gönderilenler kervanına katılmaktan kurtulamadı.Sezonun 9. haftasında Frank Rijkaard'dan görevi devralan Gheorghe Hagi için de işler beklendiği gibi gitmezken, sarı-kırmızılı takımı 2. kez yöneten Rumen teknik adam sezonu bitiremeyerek, bayrağı Bülent Ünder'e teslim etti. Polat, Karl Heinz Feldkamp ile başladığı teknik adam serisini, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Gheorhge Hagi ve 7. isim
olarak da Bülent Ünder ile sürdürecek.

GALATASARAY'DA HAGI GÖNDERİLDİ

HAGİ'NİN YERİNE ÜNDER GETİRİLDİ

ADNAN POLAT HAGI'NIN ARDINDAN KONUŞTU

HAGI GÖREVİNDEN ALINDIKTAN SONRA KONUŞTU

Sayfa Yükleniyor...