Mahkeme başkanından Vederson'a uyarı!

Şike davasında, Trabzonspor-Bursaspor maçı ile ilgili teşvik primi aldığı iddiaları nedeniyle yargılanan Gökçek Vederson'a mahkeme başkanında "çelişki" uyarısı geldi. Mahkeme başkanı tercümanı da uyardı!

NTV Spor 29.05.2012 - 15:44
Mahkeme başkanından Vederson'a uyarı!

ŞİKE DAVASI HABERLERİ:

YILDIRIM, ŞENER'İ DE GÜLDÜRDÜ!

SADRİ ŞENER: 'AZİZ DİNLETİYOR' LAFI ESPRİ!

ŞAKAR'DAN YILDIRIM'A SERT ÇIKIŞ: SANA MI SORACAĞIZ!

AZİZ YILDIRIM'DAN MEHMET YILDIZ'A: SÖYLE KİM O FUTBOLCULAR?

ZEKİ MAZLUM NELER SÖYLEDİ?

MAHMUT BOZ'DAN SUÇLAMALARA YANIT

GÜNÜN TOPARLAMASI

Şike davasına öğle yemeği için verilen yaklaşık 1 saatlik aranın ardından devam edildi. Duruşma sanık Mahmut Boz'un ardından futbolcu Gökçek Vederson'un savunması ile devam etti.

"ALACAĞIM İÇİN SAMET İLE GÖRÜŞTÜM"
Trabzonspor – Bursa maçı ile ilgili teşvik primi aldığı iddiaları nedeniyle yargılanan Vederson, ifadesini tercüman eşliğinde verdi. Vederson, "Bu konu hakkında hiçbir şeyim yok. Maçtan önce Fenerbahçeli arkadaşlarım beni aradı. Onlar normal konuşmalar. Samet ile görüşmem maçtan önce mi hatırlamıyorum. Bu görüşmede Samet ile izin günümde İstanbul'a gelip Fenerbahçe'den alacağımı konuşacaktım. Fenerbahçe'den aylık para alacağım vardı. Hem aylık hem maç başı alacağım vardı" dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN ÇELİŞKİ UYARISI
İstanbul'a geldiğinde Samet Güzel ile bir ofiste görüştüklerini belirten Vederson, “Ben de tam olarak neyle ilgili görüşeceğimi bilmiyorum. Oraya çağırdılar" dedi. Mahkeme Başkanı, "Az önce alacaklarım için dedi. Şimdi ne olduğunu bilmiyordum diyor" diye tepki gösterdi. Vederson'un Samet Güzel tarafından aradığını hatırlatan Mahkeme Başkanı, "Alacağı olan Vederson ancak Samet arıyor" dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN, TERCÜMANA ‘DOĞRU ÇEVİRİYOR MUSUN'
Vederson, "Ofisteki görüşme alacağım ile ilgili oldu. Alacaklarımı görüştüm" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Demin para değil öylesine konuştuk dedi. Sen tercümeyi mi doğru yapmıyorsun acaba. Doğru yapmıyorsan tercümeyi sıkıntı olur, gereğini yaparız sonra" diye tercümanı uyardı.

"SAMET BANA PARAN HAZIR GEL AL DEMEDİ"
Görüşmenin ardından alacağı parayı alamadığını belirten Vederson, "Samet bana para hazır gel al demedi. İstanbul'a geldiğinde beni ara görüşelim dedi. Bursa'da hayatımın nasıl geçtiği konuşuldu. Normal konuşmalardı. Alacağım paraların da önümüzdeki süreçte halledileceğini söylediler" diye konuştu.

"BORÇ YOK YAZISI GELİNCE TEMASA GEÇTİM"
Mahkeme Başkanın "Bir senelik alacağını neden Trabzon maçından önce istiyorsun" diye sorması üzerine Vederson, "Fenerbahçe kulübünden bir yazı geldi. Bizim borcumuz kalmamıştır diye. Ben de o yüzden temasa geçtim. Aylık ve maç başı olduğu için ne kadar alacağım var bilmiyorum. Hesapları menajerim tutuyor" diye yanıt verdi.

“DOSTLARIM İLE KONUŞARAK HALLETMEYE ÇALIŞTIM"
Davanın müdahili olan Trabzonspor'un avukatının, "Alacakların için neden avukatını veya menajerini değil de Samet'i aracı kılıyorsun" sorusu üzerine Vederson, "Ben bu yola başvurmadım. Ben bunu dostluk amaçlı konuşarak halletmek istedim. Fenerbahçe'den yazı gelene kadar ben menajerime bir şey söylemedim. Fenerbahçe'den borç yok yazısı gelince menajerime söyledim" şeklinde yanıt verdi.

AVUKAT: MAÇA KADAR 77 GÖRÜŞME VAR AMA MAÇTAN SONRA HİÇ GÖRÜŞME YOK
Trabzonspor Kulübü'nün avukatının “Maçtan önceki zamana kadar 77 kez görüşülmüş. Maçtan sonra ise bir görüşme yok." demesi üzerine Vederson, “Her görüşmemde para ile ilgili konuşmadım. Normal konuşmalar oldu. En son Ali Bey'in ofisinde para hakkında görüştük. Bir daha para ile ilgili konuşmadık" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...