"Hak ettiğimiz yerde olacağız" (Video)

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, sarı-lacivertli takımın UEFA tarafından Avrupa kupalarına kabul edilmesini ve transfer gündemini değerlendirdi. Yıldırım, "Hak ettiğimiz yerde olacağız" diye konuştu.

NTV Spor 22.06.2012 - 19:02
"Hak ettiğimiz yerde olacağız" (Video)

Hasan Ali Kaldırım'ın imza töreninde konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım, "Maalesef yurt içinde aleyhimize çalışmalar oldu. UEFA'nın verdiği kararla hak ettiğimiz kulvarda mücadele edeceğiz. Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olmamız transferde de elimizi güçlendirecek" dedi.

Ali Yıldırım, FBTV'ye yaptığı açıklamada, UEFA'nın doğru bir karar verdiğini anlatarak, ''Bugün nokta konuldu. Artık bu olayın üstüne bir sünger çekmek lazım, uzatmamak lazım. Önümüzdeki sene Fenerbahçe, layık olduğu yerde olacak. Fenerbahçe'nin bu müsabakanın içinde olmaması için gereken çalışmalar maalesef yurt dışından çok yurt içinden yapıldı. Bu bizleri çok üzdü. Her şeyin içindeyiz, her şeyi biliyoruz. Gitmememizi isteyen çok kesim vardı, ama UEFA'nın kararı doğru. Çok üzülen oldu, ama çok da sevinen oldu. Fenerbahçe'ye hayırlı olsun. Fenerbahçe olması gereken yerdedir. Geçen sene alınmamıştık, ne değişti de bu sene alındık. Geçen sene alınmamamızın cevabı yok'' dedi.

"TRANSFERLER DEVAM EDECEK"
Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olmanın Fenerbahçe için çok önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Fenerbahçe seyircisi, camianın büyümesi, yabancı oyuncuların gelmesi açısından bu karar çok önemliydi. Yerli, yabancı her oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyor, özellikle de yabancı oyuncular. Şimdi transfer pazarlıklarında elimiz daha kuvvetli olacak. Şimdiye kadar Salih, Kuyt ve Hasan Ali'yi transfer ettik. Bundan sonra da oyuncu transfer etmeyi düşünüyoruz. Doğru kadroyu kuracağımıza inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde olmamız ekonomik olarak da önemli. Şampiyonlar Ligi'nde iki ön eleme oynayacak olmamaza rağmen gruplara kalacağımızı düşünüyoruz. Yapacağımız transferlerle daha da kuvvetlenip, gruplara kalacağız'' diye konuştu.

Ali Yıldırım, transferde UEFA'nın kararı nedeniyle beklettikleri oyuncular olduğunu açıklayarak, ''UEFA'nın vereceği karara göre beklettiğimiz oyuncular vardı. Yapacağımız transferler belliydi. Şimdi elimiz daha da kuvvetlendi. 31 Temmuz'a kadar tüm transferler kadroda olacak'' dedi.

''İKİ ORTA SAHA OYUNCUSU, İKİ DE STOPER ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ''
Ali Yıldırım, 4 oyuncu daha transfer etmeyi planladıklarını dile getirerek, ''Aykut Hoca ile oturduk, konuştuk. İki orta saha oyuncusu, iki de stoper almayı düşünüyoruz. Bunlar yabancı ya da Türk olacak. 3-4 tane birinci sınıf oyuncu daha almayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

"AMRABAT İLE İLGİLENMİYORUZ''
Ali Yıldırım, Galatasaray'ın renklerine katmak için uzun süre uğraş verdiği, ancak transferi konusunda Kayserispor Kulübü ile anlaşamadığı Faslı oyuncu Nordin Amrabat ile ilgilenmediklerini dile getirdi.

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ile mayıs ayında yaptıkları görüşmede kendilerine Amrabat'ın teklif edildiğini anlatan Yıldırım, ''Mayıs ayında Recep Bey ile görüştük. Hasan Ali'ye talip olduk, kendisi Amrabat'ı teklif etti, biz istemedik. Fenerbahçe, Amrabat ile kesinlikle ilgilenmedi. O günden bu yana da bir şey değişmedi'' ifadelerini kullandı.

ZİEGLER'İN DURUMU
Ali Yıldırım, sarı-lacivertli takımda geride kalan sezonda kiralık olarak forma giyen Reto Ziegler'in önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, Fenerbahçe'de kalması için kendisiyle bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade etti.

Yıldırım, Hasan Ali Kaldırım'ın transfer edilmesiyle ''Hasan Ali geldi, Ziegler gitti'' şeklinde bir kanı oluştuğunu belirterek, ''Bu doğru değil. Ziegler çok fonksiyonel bir oyuncu oldu. 'Hasan Ali alındı, Ziegler gitti' diye algılanmamalı. Önümüzdeki senelerde yabancı oyuncu sayısı azalacak. Ziegler çok önemli, çok karakterli bir oyuncu. Ben, Fenerbahçe'de olmamasına çok üzüldüm. Olması için kendisiyle önümüzdeki günlerde bir durum değerlendirmesi yapacağız'' dedi.

Ali Yıldırım, şike soruşturması nedeniyle tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, transferlerin bir an önce bitirilmesini istediğini de sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...