Fenerbahçe'ye ceza yağdı!

Futbolda Şike Davası'nda Fenerbahçe cephesinden pek çok isim için kötü haber geldi. Başkan Yıldırım'ın dışında sarı lacivertli kulüpten birçok isim daha hapis cezası aldı. Diğer cezalar gibi bu cezalar da Yargıtay aşamasından sonra netleşecek.

NTV Spor 02.07.2012 - 09:06
Fenerbahçe'ye ceza yağdı!

KİM NE CEZA ALDI? KİM BERAAT ETTİ?

İŞTE BERAAT EDEN İSİMLER

ÖNCE TAHLİYE... SONRA 6 YIL 3 AY CEZA!

YILDIRIM'A COŞKULU KARŞILAMA!

TRABZONSPOR'A BERAAT!

MECNUN OTYAKMAZ'A 1 YIL 6 AY

SERDAL ADALI VE TAYFUR HAVUTÇU'YA 1 YIL 3 AY HAPİS

MEHMET YILDIZ'A 1 YIL 3 AY HAPİS!

VEDERSON'A 5 AY HAPİS

KORCAN ÇELİKAY'A 1 YIL 3 AY HAPİS

İBRAHİM AKIN'NA 1 YIL 6 AY HAPİS

ÜMİT KARAN'A 7,5 AY

BÜLENT UYGUN'A 11 AY!

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NA 1 YIL 10 AY HAPİS

Futbolda Şike Davası'nda Fenerbahçe cephesinden pek çok isim için kötü haber geldi. Başkan Yıldırım'ın dışında sarı lacivertli kulüpten birçok isim daha hapis cezası aldı. Diğer cezalar gibi bu cezalar da Yargıtay aşamasından sonra netleşecek.

Bu 6 isim arasında en ağır cezaya Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, 3 yıl 1 ay ile çarptırıldı. Ancak tıpkı Başkan Aziz Yıldırım'da olduğu gibi, Ekşioğlu için de tahliye kararı verildi.
 
EKŞİOĞLU EN AĞIR 3. CEZAYI ALDI
Fenebahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, “Aziz Yıldırım'ın liderliğindeki suç örgütüne üye olmak" suçundan 3 yıl 1ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek Ekşioğlu'nun 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

Ekşioğlu'nun 17 Nisan 2011'de oynanan TS-Bursaspor, 22 Nisan 2011'deki Eskişehir-TS ve 15 Mayıs 2011'de oynanan TS–İBB maçlarında teşvik ve 15 Mayıs 2011'deki FB–Ankaragücü ve 22 Mayıs 2011'deki Sivasspor–FB maçlarında şike suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 900 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Ekşioğlu, parayı 20 eşit taksitte ödeyecek. Ekşioğlu, toplamda 4 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı. Kulüp ve federasyonlarda görev almasına yasak getirilen Ekşioğlu'na stada giriş yasağı da verildi. Ancak bu yasaklar davanın Yargıtay tarafından onaylanması halinde uygulanmaya başlanacak.

Ekşioğlu'nun 21 Şubat 2011'deki Manisa – TS, 26 Şubat 2011'deki FB–Kasımpaşa, 6 Mart 2011'deki Bursa–İBB, 7 Mart 2011'deki Gençlerbirliği-FB, 9 Nisan 2011'deki Eskişehir–FB, 20 Mart 2011'deki Gençlerbirliği – TS ve 1 Mayıs 2011'deki FB – İBB maçlarında şike yapmak suçundan beraatine karar verildi.

MOSTUROĞLU'NA 1 YIL 3 AY
3 Temmuz'da gözaltına alınıp tutuklanan ve 24 Şubat'ta tahliye edilene kadar Metris Cezaevi'nde yatan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu hakkındaki karar da açıklandı. 
 
Şekip Mosturoğlu hakkında spor müsabakalarının sonucunu şike ve teşvik primi ile etkilemek amacıyla Aziz Yıldırım liderliğinde kurulan örgüte üye olma suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtildi ve Mosturoğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sabıkası olmaması, duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaate varıldığından Mosturoğlu hakkında verilen hükmün geri bırakılmasına karar verildi.

Mosturoğlu, 22 Nisan 2011 günü oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla teşvik pirimi, 8 Mayıs 2011 günü oynanan Karabük–Fenerbahçe ve 15 Mayıs 2011 günü oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla şike suçunu işlediği sabit olduğundan 1 yıl 10 ay 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mosturoğlu'na 15 taksitle ödemesi kaydıyla 100 bin TL para cezası da verildi. Mosturoğlu, toplamda 3 yıl 1 ay 14 gün hapisle cezalandırıldı.Kulüp ve federasyonlarda görev almasına yasak getirilen Mosturoğlu'na stada giriş yasağı da verildi. Ancak bu yasaklar davanın Yargıtay tarafından onaylanması halinde uygulanmaya başlanacak.

ALİ YILDIRIM'A DA HAPİS GELDİ
Diğer yandan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım da teşvik suçundan 1 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 135 bin TL para cezasına çarptırıldı.
 
CEMİL TURAN DA CEZA ALDI
Futbolda Şike Davası'nda yargılanan bir diğer Fenerbahçeli isim Cemil Turan da hapis cezası aldı. Fenerbahçe'de altyapı koordinatörü olarak görev yapan Turan'a şike suçlamalarından dolayı 11 ay 7 gün ceza verildi.
 
YELKOVAN'A DA CEZA
Uzun süre Metris Cezaevi'nde tutuklu kalan Fenerbahçe mali İşler Koordinatörü Tamer yelkovan'a da ceza verildi. Yelkovan, 1 yıl 3 ay hapis ve 49 bin TL ceza aldı.
 
SAMET GÜZEL'E DE CEZA
Ayrıca Fenerbahçe Kulübü tercümanlarından Samet Güzel de teşvik suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı.

Sayfa Yükleniyor...