İspanya moral buldu

Son şampiyon İspanya, Fransa yenilgisiyle başladığı Türkiye 2010'da siftahı Yeni Zelanda'ya yaptı.

NTV Spor 29.08.2010 - 22:57
İspanya moral buldu

Dünya Basketbol Şampiyonası D Grubu maçında İspanya, Yeni Zelanda karşısında zorlanmadı.

Fransa yenilgisiyle başladığı turnuvada ikinci maçını zayıf rakibiyle oynayan 'boğalar', sahadan 101-84 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya, 5. dakika içinde Garbajosa'nın 3 sayılık basketiyle aradaki farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 21-8. Yeni Zelanda'da Penney ve Abercrombie'nin sayılarına rağmen İspanya üstünlüğünü korudu ve ilk periyodu 28-19 önde tamamladı.

Her iki takımın da karşılıklı basketler ürettiği ikinci periyotta 15. dakika 34-27 İspanya'nın üstünlüğüyle geçildi. Periyodun son 3 dakikasına 44-33 önde giren İspanya karşısında Yeni Zelanda, Abercrombie'nin etkili oyunuyla periyodun bitimine 1 dakika 42 saniye kala farkı 5 sayıya kadar indirdi: 40-45. Yeni Zelanda'nın son hücumda Pledger ile bulduğu baskete rağmen, İspanya devreyi 48-44 üstün bitirdi.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

Üçüncü periyoda hızlı başlayan İspanya, yakaladığı 9-0'lık seriyle durumu 57-44 yaptıktan sonra üst üste bulduğu hızlı hücumların ardından Navarro'nun 3 sayılık basketiyle 25. dakika içinde aradaki farkı 16 sayıya çıkardı: 64-48. Son bölümde aradaki farkı 17 sayıya (74-58) kadar çıkaran İspanya, periyodu da 77-61 önde tamamladı.

Son periyotta rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen İspanya, Reyes'in sayılarıyla 34. dakikayı 85-68 önde geçti. Aradaki farkı açan İspanya son 3 dakikasına 95-70 önde girdiği müsabakayı 101-84 galip tamamladı.

Karşılaşmanın en skorer ismi İspanya'da 22 sayı atan Marc Gasol oldu.

İzmir'de oynanan maç sonrası İspanya gruptaki ilk galibiyetini alırken, Yeni Zelanda 2'de 0 yaptı.

[% Basketbol?1228822 %]

SCARİOLO: DÜNE GÖRE ÇOK MUTLUYUZ
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nda ilk galibiyetini Yeni Zelanda karşısında alan İspanya'nın Antrenörü Sergio Scariolo, "Düne göre daha iyi performans gösterdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Scariolo, maçtan sonra yaptığı açıklamada, başarılı bir oyun ortaya koyduklarını, savunma ve hücumda topu kontrol etmeyi başardıklarını söyledi.Yeni Zelanda takımını savunmanın zor olduğunu kaydeden Scariolo, "Ancak durumu toparladık. Düne göre daha iyi performans gösterdiğimiz için çok mutluyuz.  Bu nedenle inançlıyız ve kendimizi daha güvende hissediyoruz" dedi. Scariolo, bir sonraki rakipleri Litvanya'nın güçlü bir ekip olduğunu belirterek, çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. İspanyol oyuncu Raul Lopez, oyunda kendilerini kanıtladıklarını, Yeni Zelanda'nın iyi savunma yaptığını ve çok çabaladığını belirterek, "Oyun olarak ilerlediğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.

YENİ ZELANDA
Yeni Zelanda Antrenörü Nenad Vucinic de yaptığı açıklamada, İspanya'nın  hak ederek bir galibiyet aldığını belirterek, "Dünkü Litvanya oyunundan sonra oyun yaklaşımı açısından gelişim sağladık. Oyuncularım iyiydi ama daha akıllıca oynayabilirdik. İçeriye girmekte zorlandık" dedi.

Sayfa Yükleniyor...