Avustralya fiyaka bozdu

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 3. gün heyecanı yaşanıyor...

NTV Spor 30.08.2010 - 18:45
Avustralya fiyaka bozdu

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Avustralya, Almanya'yı 35 sayı farkla 78-43 yendi.

Karşılaşmaya her iki takım da sayı üretmekte zorlanarak başladı. İlk 2 dakikası sayı atılmadan geçen karşılaşmada Almanya, ilk sayılarını Benzing ile bulurken, Avustralya rakibine Nielsen ile karşılık verdi. Savunmasında çok başarılı bir performans sergileyen Avustralya, Ingles ile orta mesafeden, Andersen ve Gibson ile de dış atışlardan basketler bularak 10-0'lık bir seri yakaladı ve 7. dakikayı 12-2 önde geçti. Ohlbrecht'in 3 sayılık basketiyle suskunluğuna son veren Almanya, pota altında Maric ve Newley, 3 sayılık atışlarda ise Barlow'un sayılarına engel olamayınca, Avustralya periyodu da 19-7 önde geçti.

Avustralya, 2. periyotta da oyuna hakim olan taraftı. Savunmadaki başarısıyla rakibine uzun bir süre sayı atma şansı tanımayan, hücumda da çok iyi organize olan Avustralya, boyalı alandan üst üste basketler üreterek 16. dakika içinde farkı 19 sayıya kadar (31-12) çıkardı. Jagla ile hücumdaki suskunluğunu bozan Almanya karşısında Mills ile art arda 3 sayılık basketler bulmaya devam eden Avustralya, devreyi 38-20 üstün tamamladı.

Avustralya, 3. çeyreğin ilk basketini Mills'in 3 sayılık atışıyla buldu. Aldığı savunma ribauntlarını hızlı hücumlarla sonlandıran Avustralya, Nielsen ve Ingles'in sayılarıyla, 22. dakikada farkı 25 sayıya (45-20) çıkardı. Takımların üst üste hücumlardan boş döndüğü bu dakikalarda, Schaffartzik'in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan rakibi karşısında Nielsen ile basketler bulan Avustralya, 26. dakikayı da 50-27 önde geçti. Rakibinin uzun oyuncularına pota altında sayı bulma şansı vermeyen Avustralya, Barlow ve Martin ile sayılar üretirken, farkı daha da açtı ve bu periyodu da 62-31 üstünlükle bitirdi.

4. periyoda etkili başlayan taraf bu kez Almanya oldu. Mcnaughton ve Benzing'in sayılarıyla hücumdaki sıkıntısına son veren Almanya, 33. dakikada farkı biraz olsun azaltmayı başardı: (62-35). Nielsen'in 3 sayılık basketiyle bu çeyrekteki ilk sayılarını bulan Avustralya, Newley ve Maric'in de skora katkılarıyla, 37. dakika içinde 35 sayılık farka (72-37) ulaştı. Son dakikalarda oyundan tamamen kopan rakibi karşısında tempoyu istediği gibi ayarlayan Avustralya, karşılaşmadan da 78-43 galip ayrıldı.

BAUERMANN: FİZİKSEL OLARAK YORGUNDUK
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu takımlarından Almanya Milli Takımı'nın antrenörü Dirk Bauermann, Avustralya karşısında fiziksel olarak yorgun oldukları için yenildiklerini söyledi.

Bauermann, 78-43 yenildikleri Avustralya maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, rakiplerinin çok iyi savunma yaptığını belirtti.

Kendilerinin genel atışlardaki başarı oranlarının bile yüzde 26'da kalmasına rağmen Avustralya'nın 3 sayılık atışlardaki başarı oranının yüzde 50 olduğuna dikkati çeken Bauermann, ''Dünkü Sırbistan galibiyeti bizim için kolay olmadı. Bu nedenle fiziksel olarak yorgunduk'' dedi.

Almanya Milli Takım Oyuncusu Tim Ohlbrecht ise rakiplerinin çok iyi oyun çıkardığını ifade ederek, Sırbistan maçında çok enerji harcadıkları için Avustralya karşısında yeterli performans ortaya koyamadıklarını kaydetti.

Avustralya Milli Takım Antrenörü Brett Brown da Sırbistan maçında Almanya'nın tıpkı bugün kendilerinin yaptığı gibi çok yorulduğunu belirtti. ''İlk iki maçımızda dişimizle, tırnağımızla kazarak buraya geldik'' diyen Brown, ''Bu yüzden bize çok benziyorlar. Defansif olarak iyi bir başarı  gösterdik. Önümüzdeki maçlarda da bu başarıyı sürdürmeyi diliyoruz'' diye konuştu.

Avustralya Milli Takım Oyuncusu Nielsen Matthew ise takımıyla ve kendisiyle büyük gurur duyduğunu söyledi. Defansif oynamaya ağırlık verdikleri için kazandıklarını vurgulayan Matthew, ''Önümüzdeki maçları da kazanacağımıza inanıyorum. Sırbistan maçı zor olacak. Ancak, Almanya ile aşağı yukarı aynı oyunu oynuyorlar. Bugün yaptığımız gibi her şeyimizi ortaya koyacağız'' diye konuştu.

[% Basketbol?1228779 %]

Sayfa Yükleniyor...