Komşu, Fildişi'ne patladı

Yunanistan Fildişi Sahili'ne tam 37 sayı fark attı.

NTV Spor 01.09.2010 - 20:14
Komşu, Fildişi'ne patladı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu maçında Yunanistan, Fildişi Sahili'ni 97-60 yendi ve 4 maçta 3. galibiyetini alarak, gruptan çıkmayı garantiledi. Yunanistan Basketbol Federasyonu Başkanı Andreas Miaulis'in vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan karşılaşmaya Fildişi  Sahili, Diabate, Konate, Lamizana, Edi, Kone, Yunanistan ise Bourousis, Zisis, Spanoulis, Tsartsaris, Diamantidis ilk beşiyle çıktı.

Karşılaşma, Edi'nin 3 sayılık basketiyle başladı. Fildişi Sahili, Diabete ve Konate ile bulduğu iki basketle maçın hemen başında 7-0'lık bir seri yakaladı. Yunanistan, maçtaki ilk basketini, aldığı molanın ardından, 2.20'nci dakikada Tsartsaris ile buldu. İyi savunma yapan ve hücumda organize oynayan Yunanistan, 7-0'lık seriye 9-0'lık seri ile karşılık verdi ve çeyreğin son 5 dakikasında durumu 9-7 lehine çevirdi. Periyotta son iki dakikaya 13-12 Yunanistan'ın üstünlüğüyle girildi. Fildişi Sahili, savunmada kısa süre de olsa daha dikkatli oynamasına karşın, bu beceriyi çeyreğin geneline yayamadı ve hücumdaki dağınıklığının da etkisiyle ilk 10 dakikayı 20-14 geride kapattı.Yunanistan, ilk 10 dakikada olduğu gibi ikinci çeyreğe de iyi başlayan taraf oldu. Çeyreğin ilk 2 dakikasında durumu 26-14'e getirerek farkı 12'ye çıkaran Yunanistan, her ne kadar savunmadaki etkili oyununu hücuma yansıtamasa da çeyreğin son 5 dakikasına 17 sayı farkla girdi: (33-16). Rahat bir oyun çıkaran Yunanistan, çeyreğin son 1 buçuk dakikasına girilirken farkı 44-16 ile 28 sayıya çıkarmayı başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı 47-19 Yunanistan'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Yunanistan, maçın 3. çeyreğine de hızlı başladı ve 1 buçuk dakika içinde 54-23 ile farkı 31 sayıya çıkardı. Yunanistan açısından oldukça rahat geçen ilk 4 dakikada Avrupa ekibi, hem boyalı alandan, hem de 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu sayılarla durumu 64-30'a getirdi. Savunmada oyun disiplinini bozmayan Yunanistan, son 3 dakikaya ise 44 sayı farkla 75-31 önde girdi. Yunanistan 3. çeyreği de 81-38 ile önde tamamladı.''Erken biten'' maçta son 5 dakikaya 86-46 Yunanistan önde girildi. Her iki tarafın da kendisini fazla zorlamadığı son kısımda, taraflar aradaki skor farkını etkileyecek bir oyun oynamadı ve karşılaşmayı 97-60 Yunanistan kazandı.Maçın en skorer ismi 15 sayıyla Calathes oldu. Takım arkadaşları Printezis ve Tsartsaris de 12'şer sayıyla galibiyete katkıda bulundular. Fildişi Sahili'nde ise skorda çift haneli rakama ulaşan tek oyuncu 11 sayıyla Assie oldu.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları 

"MAÇIN TAMAMINI KONTROL ETTİK"
Fildişi Sahili'ni yenen Yunanistan'da, antrenör Jonas Kazlauskas, maçın tamamını kontrol ederek kazanmasını bildiklerini söyledi.

Kazlauskas, maçın ardından yaptığı açıklamada, maçın ilk dakikaları haricinde iyi bir oyun sergilediklerini belirterek, ''Maçın tamamını kontrol ederek kazanmasını bildik'' dedi.

Yunan oyuncu Konstantinos Kaimakoglu da Türkiye maçı gibi çok önemli bir karşılaşmayı kaybettikten sonra takım arkadaşlarıyla ''hayatın devam ettiğine ve kendi oyunlarını sürdürmeleri gerektiğine'' dair konuştuklarını ifade etti. Maçın tamamında oyundan hiç düşmediklerini ve yüksek bir enerjiyle oynadıklarını belirten Kaimakoglu, ''Rusya maçına hazır olduğumuzu bu karşılaşmayla gösterdik. En önemli nokta, ikinci tur için hazır olabilmek'' diye konuştu.

Fildişi Sahili Antrenörü Randoald Dessarzin ise Yunanistan'ın Türkiye maçını 5 uzatmanın sonucunda yeneceğini umduğunu, ancak Yunanistan'ın karşılaşmayı kaybettiğini söyledi. Maçın başında 7-0'lık seriyle öne geçtiklerini ifade eden Dessarzin, ''Yunanistan tecrübesiyle aradaki farkı kapatmayı başardı. Ne zaman öne geçsek oyuncularım panik butonuna basıyorlar. Basketbolda ustalaşmış ve bu işe para harcayan ülkelerden ilham almaya çalışıyoruz. Yunanistan da onlardan biri. Bugün tüm pozisyonlarda bizden üstünlerdi ve bizden daha iyi bir basketbol oynadılar'' diye konuştu.

Fildişi Sahili oyuncusu Kinidinin Konate de Yunanistan'ın kendilerinden daha iyi bir takım olduğunu ve çok konsantre oynadıklarını belirterek, ''Maçı nasıl kazanacaklarını gerçekten çok iyi biliyorlar'' dedi.

[% Basketbol?1228813 %]

Sayfa Yükleniyor...