Amerika'dan 35 sayı fark

Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu maçında ABD, zayıf rakibi Tunus'u 92-57 ile farklı yendi.

NTV Spor 02.09.2010 - 18:08
Amerika'dan 35 sayı fark

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (B) Grubu'nda yapılan maçta Tunus'u 92-57 yenen ABD, grup maçlarını yenilgisiz lider olarak tamamladı.

Karşılaşmanın ilk dakikasını Tunus, Rzig'in basketleriyle 4-0 önde geçti. İlk 3 dakikada sayı üretmekte zorlanan ABD, Durant ve Billups'ın sayılarıyla 3. dakikada 4-4 beraberliği sağladı. Maçın başlama düdüğünden 4 dakika 12 saniye sonra Durant'ın faul atışından bulduğu basketle ilk kez öne geçen (6-5) ABD, ilk periyotu da 19-13 önde tamamladı.

İlk yarıda 10'da 1 üç sayılık atış yüzdesiyle (yüzde 10) oynayan ABD karşısında Tunus, Kechrid'in 3 sayılık basketleriyle rakibinin farkı açmasına izin vermedi. Tunus, devrenin bitimine 2 dakika 34 saniye kala Ben Romdhane'nin basketiyle farkı 2 sayıya (30-28) indirdi. Ancak Gordon, Love ve Westbrook ile sayılar bulan ABD, ilk yarıyı 39-33 önde tamamladı.

İlk periyotta 2, ikinci periyotta da 3 tane 3 sayılık basket atan  Tunuslu Kechrid, 15 sayıyla ilk yarının en skorer oyuncusu oldu.

Üçüncü periyotta ABD, Gordon ve Westbrook'un sayılarıyla farkı açmaya başladı. Periyotun bitimine 31 saniye kala Curry'in 3 sayılık basketiyle farkı 19 sayıya (63-44) çıkaran ABD, son periyota da 63-46 önde girdi.

Son periyotun başında Gordon ile bulduğu 9 sayıyla farkı daha da açan ABD, maçın bitimine 54 saniye kala Westbrook'un basketiyle farkı 37 sayıya kadar (92-55) çıkardı ve karşılaşmadan 92-57 galip ayrıldı.

"TUNUS KAZANMAK İÇİN OYNADI"
B Grubu'ndaki son maçında Tunus'u 92-57 yenen ABD Milli Takımı'nın başantrenörü Mike Krzyzewski, rakiplerinin iyi mücadele ettiğini, ikinci yarıda daha iyi oynadıklarını söyledi.

Mike Krzyzewski, Tunus'un maçı kazanmak için oynadığını ifade ederek, ''Aldıkları 25 tane hücum ribaundu, ne kadar istekli olduklarını gösteriyor. Buna hayranlık duyduk. İkinci yarıda daha iyi oynadık. Bunu tüm maça yansıtabilirsek daha iyi olacağız'' dedi.

Krzyewski, takımda çok fazla kombinasyon olduğunu, bunları denemek için maçlarda fazla oyuncu kullandığını söyledi.

Karşılaşmada 21 sayı atarak, maçın en skorer oyuncusu olan Eric Gordon ile özel olarak konuştuklarını anlatan Krzyewski, ''Gordon ilk maçlarda şut atmaya korkuyordu. Eski maçların videosunu izledik ve birçok yerde şut atması gerekirken, pas verdiğini gördük. Onunla konuştuk ve özgüveni yerine geldi. Bugün şutları sokmaya baktı'' diye konuştu.

Krzyzewski, Tunus'un ilk kez katıldığı şampiyonada iyi bir başlangıç yaptığını, gereken saygıyı gördüğünü, bundan sonra işlerinin daha kolay olacağını söyledi.

Eric Gordon ise Tunus maçında ikinci yarıda hızlı hücumları daha iyi yaptıklarını ve şutları girince maçı kazandıklarını kaydetti.

TLATLI: İLK YARIDA İYİ İŞLER YAPTIK
Tunus Milli Takımı Başantrenörü Adel Tlatlı ise ilk kez katıldıkları Dünya Şampiyonası'nda iyi işler yaptıklarını söyledi.

ABD karşısında ilk yarıda iyi mücadele ettiklerini kaydeden Tlatlı, ''İlk yarıda iyi iş yaptık. Daha sonra ABD takımı defansta bizi sıkmaya başladı. Dünya Şampiyonası'na ilk kez katıldığımız için mutluyuz. Bu Tunus'un tarihinde iyi bir başlangıç oldu. Oyuncularımız için iyi bir tecrübe oldu'' diye konuştu.

Tunuslu oyuncu Amine Rzig de şampiyonanın son maçında ABD ile oynamanın kendileri için zevk olduğunu, çok iyi bir takımı karşı mücadele ettiklerini belirtti.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

[% Basketbol?1228800 %]

Sayfa Yükleniyor...