Litvanya çeyrek finalde

Litvanya, ikinci tur karşılaşmasında Çin'i 78-67 yenerek çeyrek finale yükseldi.

NTV Spor 07.09.2010 - 17:49
Litvanya çeyrek finalde

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası 2. turda Litvanya, Çin'i 78-67 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Litvanya'nın hücumlardan boş döndüğü ilk dakikaları iyi değerlendiren Çin, Sun'un basketleriyle 6. dakikada 11 sayılık üstünlük (16-5) yakaladı. Savunmasını sertleştiren Litvanya, Jasaitis'in basketiyle ilk çeyreğin son dakikasında farkı 2 sayıya (19-17) indirirken, Liu'nun üçlüğü sonrası 1. periyot 22-17 Çin'in üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçta 2. periyodun ilk dakikalarında yine üçlüklerle etkili olan Çin, Sun'un basketiyle skoru 29-20'ye taşıdı. Bu dakikadan sonra rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Litvanya, yavaş yavaş skor üstünlüğünü eline almaya başladı. Kalnietis'in basketiyle 15. dakika içinde farkı 1 sayıya (31-30) indiren Litvanya, Javtokas'ın pota altı basketiyle de 16. dakikada 32-31 öne geçti. Skor üstünlüğünü sürdüren Litvanya ilk yarıyı da 43-40 önde kapadı. İlk yarıda Litvanya, ribauntlarda rakibine 25-13 üstünlük kurdu.

Çin, ilkinci yarının ilk bölümünde oyunda dengeyi korumasını bildi. Mücadelenin 23. dakikası 48-48 beraberlikle geçilirken, bundan sonraki 5 dakikada Çin skor üretme sıkıntısı yaşadı. İçerden ve dışardan basketler bulmaya başlayan Litvanya, farkı açmaya başladı. Bu dakikalarda zayıf kalan rakibi karşısında skor bulmaya devam eden Litvanya, 3. periyodu 13 sayı farkla 64-51 önde geçti.

Son periyoda da iyi başlayan Litvanya, 31. dakika içinde Kleiza'nın basketiyle farkı 15 sayıya (66-51) çıkardı. Ancak alan savunmasıyla rakibini durduran ve 4 dakikada 11-1'lik seri yakalayan Çin, Zhizhi Wang'ın basketiyle 35. dakikada farkı 5 sayıya (67-62) indirdi. Buna karşın Litvanya'da tekrar devreye giren Kleiza, Çin'in farkı kapatmasını engelledi. Litvanya, Kleiza ile bulduğu basketlerle karşılaşmayı 78-67 kazandı ve çeyrek finalist oldu.

Şampiyona'nın 2. turunda Çin'i mağlup ederek, adını çeyrek finale yazdıran Litvanya'da antrenör Kestutis Kemzura, galibiyetten dolayı mutlu olduğunu, ancak oyundan memnun kalmadığını söyledi.

Kemzura, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Çin maçının kendileri için kolay geçmediğini belirterek, ''Grup maçlarından sonra 4 gün dinlenme fırsatı bulduk. Ama başlarda bu nedenle uyum sorunu yaşadık. Maça yavaş başladık. Sanıyorum bu bizim geleneğimiz oldu. Kötü bir gelenek. Sonradan hızlanıyoruz. Skor ne olursa olsun kolay bir maç olmadı'' dedi.

Çin'in oyun anlayışlarıyla kendilerini yavaşlatığını kaydeden Kestutis Kemzura, Çin karşısında 30 sayı üreten Kleiza'nın da iyi oynadığını sözlerine ekledi.

DONEWALD: İYİ BAŞLADIK, AMA YORULDUK
Çin Antrenörü Bob Donewald ise Litvanya maçına iyi başladıklarını, ancak daha sonra yorulduklarını dile getirdi.

Donewald, şampiyona boyunca ortaya koydukları performanstan memnun olduğunu dile getirerek, ''Bu kadar iyi takım arasından buraya gelmek kolay değil. Litvanya maçına iyi başladık. Ama yorulduk. Onlardan çok şey öğrendik. Bu turnuva bize çok şey kattı, ancak henüz pişmedik. Milli takım olarak, 2012 Olimpiyat Oyunları'na odaklandık'' dedi.

MAÇ SONRASI GERGİNLİK
Litvanya ile Çin arasında yapılan maçın ardından koridorda gerginlik yaşandı.

Bitiş düdüğünün ardından Çin Milli Takımı teknik heyeti ve oyuncuları soyunma odasına yönelirken, teknik heyet ile koridorda görevli olan güvenlik elemanı arasında gerginlik oldu. Güvenlik görevlisi ile Çin antrenörü Bob Donewald arasında kısa süreli yaşanan gerginliğe teknik heyette yer alan Türk antrenör Selçuk Ernak da müdahale etti. Ernak, ortamı yatıştırmaya çalışırken, daha sonra Çin Milli Takımı soyunma odasına gitti.

Gerginliğin teknik heyette yer alan istatistikçilerden birinin başka görevlinin kartıyla soyunma odasına gitmek istemesi ve güvenlik görevlisinin buna izin vermemesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

[% Basketbol?1229370 %]

Sayfa Yükleniyor...