Sarı Melekler de şampiyon!

Fenerbahçe voleybolda tarih yazdı, ikinci zaferi kadınlar kazandı! Kadınlar CEV Kupası'nda Fenerbahçe, Rusya'nın Uralochka takımını ikinci maçta da yenerek bu kupadaki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

NTV Spor 29.03.2014 - 21:32
Sarı Melekler de şampiyon!

Voleybolda Fenerbahçe tarihe geçti! CEV Challenge Kupası'nda Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı'nın şampiyonluğa ulaşmasının hemen ardından aynı salonda Kadınlar CEV Kupası final rövanşına çıkan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Uralochka'yı 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.
     
Deplasmanda ilk maçı da 3-2 kazanan sarı-lacivertli takım, CEV Kupası'nı tarihinde ilk kez kazandı.
     
Birinci sete çok etkili ve taktik servisler atarak başlayan sarı-lacivertli takım, oyunun başında rakibin düzenini bozdu. Kim Koung ve Garay'ın ürettiği sayılarla teknik molaları 8-2 ve 16-5 gibi açık ara önde tamamlayan ev sahibi takım, rakibin cılız hücumlarını da başarılı bloklarıyla önledi ve seti 25-11 kazandı.
     
İkinci sete Rus Uralochka iyi başladı. Fenerbahçe, Garay'ın servisleriyle skoru 4-4'te eşitledi. Eda ortadan, Kim Koung da köşeden ürettiği sayılarla teknik molaya takımlarını 8-7 önde taşıdı. Karşılıklı sayılarla süren zorlu seride ikinci teknik molayı Fenerbahçe 16-14 önde geçti. Setin sonuna kadar çekişmenin sürdüğü oyunda Uralochka skoru 24-24'te eşitledi. Fenerbahçe, Kim Koung'un devreye girmesiyle çekişmeli geçen bu seti de 28-26 aldı.
     
Üçüncü set, yine karşılıklı sayılarla sürerken Elif, Eda ve Kim Koung ile sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Uralochka skoru 11-11 eşitlemesine rağmen ev sahibi takım, ikinci teknik molayı da 16-14 önde kapattı. Rus temsilcisinin Chaplina ile skoru yakalama gayretine rağmen Fenerbahçe, seti 25-22 bitirdi ve karşılaşmayı 3-0 kazanarak şampiyon oldu.

FENERBAHÇE: 3 - URALOCHKA: 0
Salon:  Burhan Felek Voleybol
Hakemler: Luca Sobrero (İtalya), Maria Fisher (Almanya)
Fenerbahçe: Eda Dündar, Glass, Garay, Bauer, Havlickova, Kim Koung (Merve Dalbeler, Elif  Öner, Seda Tokatlıoğlu)
Uralochka: Sofonova, Ruiz, Pasynkova, Zaryazhko, Chaplina, Rusakova (Chernova, Ilchenko, Salina)
Setler: 25-11, 28-26, 25-22
Süre: 78 dakika (20, 32, 26 )

Sayfa Yükleniyor...