"Şu an biz açız!"

Filenin Sultanları, Belçika ve Hollanda’nın ortak düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek. Cumartesi günü başlayacak turnuva öncesi kaptan Gözde Kırdar, NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Son derece motive olduklarını belirten deneyimli oyuncu "Şu an biz açız, bir madalyayı daha hak ediyoruz" dedi.

NTV Spor 24.09.2015 - 14:27
"Şu an biz açız!"

Avrupa Şampiyonası'nda Belçika, Azerbaycan ve Macaristan ile aynı gnupta mücadele edecek olan olan Voleybol Bayan Milli Takımımız'da kaptan Gözde Kırdar, NTV Spor'dan Burcu Hakyemez Dal'a konuştu. 
 
Dal'ın kolay gibi görünen bir grupta olduğumuzu hatırlatması üzerine tecrübeli voleybolcu "Aslında kolay görünen gruplar daha zor. Belki dişimize göre rakipler değiller ama Azerbaycan hep tehlikeli bir rakip olmuştur. Belçika da iyi oynadığı zaman gerçekten çok iyi oynayabilen bir takım" diye yanıt verdi.
 
Hazırlık maçlarında 3'ünü de yenmiş olmamızın psikolojik açıdan üstünlük olduğunu da belirten Gözde, "Hazır gidiyoruz. İyi şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
 
Bu turnuva öncesi Milli Takım'daki as oyuncuların uzun zamandır olmadığı kadar iyi dinlendirilmiş olmasını da yorumlayan Gözde Kırdar, oldukça moralli konuştu: "İnanılmaz motiveyim şu an. Çok uzun zamandır Milli Takım'dayım ama ilk kez tek bir hedef turnuva için hazırlanıyorum. Gerçekten değişik bir hismiş, hep çalışmak istiyorsun. Bütün yaz çalıştığın zaman hep tatili düşünüyorsun ama şu an tatili hiç düşünmüyorum. Maçlar gelsin, oynayayım motivasyonu var."

Burcu Hakyemez Dal'ın "Gruptan çıkarsak finale kadar hep bizim ayarımızda ya da bizden biraz aşağıda takımlarla karşılaşacağız. Bu durum motivasyonunuzu nasıl etkiliyor?" sorusu üzerine ise Kırdar, herşeyin planlandığını ve herşeyin ellerinde olduğunu belirtti: "Gruptan bir çıkarsak şanslı bir yolumuz var. Ama zaten herşey bize bağlı. Biz çıktıp oynayınca Rusya'yı da yeniyoruz, Sırbistan'ı da yeniyoruz. Şampiyon olmak istiyorsak önümüze çıkan herkesi yenmek zorundayız. Eğer iyi oynarsak zannetmiyorum ki bizi durdurabilen bir takım olsun"

Milli Takım'ın başında uzun bir aradan sonra bir Türk Antrenör olmasından duyduğu mutluluğu da dile getiren Gözde Kırdar, "Uzun zamandır böyle olması gerektiğine inanıyordum" dedi.
 
Sezon boyu zaten yabancı antrenörlerle çalıştıklarını en azından yazın aynı dili konuştukları aynı mantaliteyi taşıdıkları biriyle çalışmanın çok iyi olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti: "Mesela Ferhat benim ne kadar yorgun olduğumu biliyordu. Sağolsun hem Federasyon hem Ferhat bana anlayış gösterdiler bu yaz. En basit örnek bunu verebilirim. Herkes çok mutlu, Ferhat ile çalışlmaktan. Herkesi dinleyen herkesin yababileceklerini ve yapamayacaklarını bilen biri. Çok uzun zamandır tanıyorum ve çok mutluyum Ferhat ile çalışmaktan"

Son olarak kadroyu da değerlendiren Gözde Kırdar, genç ama tecrübeli bir ekip olduklarını ifade etti. "Beni çıkarırsak Neriman genç, Naz genç ama bir o kadar tecrübeli çok önemli turnuvalar oynamış oyuncular. Kübra benden 10 yaş küçük ama 2 senedir A Milli Takım'da" diyen kaptan Gözde, motivasyonlarını şöyle aktardı: "Şu an biz açız, bütün turnuvaları oynayan kimse yok takımda, en az 1 ay tatil yaptı herkes. Herkes neler yapabileceğimizin farkında. Bir madalyayı daha hak ediyoruz, 2011'den sonra bir madalyayı daha hpak ettiğimize inanıyorum, inşallah da kazanırız"
 

Sayfa Yükleniyor...