Mehmet Demirkol: "2024 Avrupa Şampiyonası iiçin umutlu değilim"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası'nı düzenleme şansını değerendirdi.

NTV Spor 05.04.2017 - 12:12
"2024 Avrupa Şampiyonası için umutlu değilim..."

Servet Yardımcı'nın UEFA yönetiminde yer almasının anlamını yorumlayan Mehmet Demirkol, "O'nun orada olmasının anlamını anlamamız çok mümkün değil. Orada Şenes Erzik'in varlığını uzun süre doğal hakkımız gibi gördük. Sanki Türkiye'nin orada bir kontenrjanı varmış, Şenes Erzik'i oraya atamışız orada duyuyormuş gibi algıladık. Şenes Erzik'e de "Bizi korumuyorsun' diye senelerce çok büyük haksızlıklar yaptık. Durum öyle değildi. Türkiye'yi korumadığını nereden biliyorsun? Kale arkasındaki hakemler hiçbir şeye yaramıyor diyorlar ya, nereden biliyorsun ne konuştuklarını. Hatalar oluyor ama video hakem sisteminde de olacak. Şenes Erzik gittiğinde de önemini anladık. Nerede? Braga-Fenerbahçe, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçında anladık. Eğer Şenes Erzik orada olsaydı, o hakemler o maçlara verilmezdi. Sana kıyak yapması için değil, başına bela gelmemesi için orada olması lazım. O oradayken hiç sıkıntı yaşamadık. Hatta şöyle şeyler oldu, Collina gibi dünyanın en iyi hakemleri üst üste maçlarımıza geldiler. Dünya Kupası'nda 2 maçımızı yönetti. Bu olacak bir şey değildir." dedi.  

Şu anda ülkenin uluslararası alanda yaşadığı politik bir süreç olduğunu kaydeden Demirkol, "2014 Avrupa Şampiyonası'nı alamamızda politik nedenler vardı... 13 kişi oy kullanmıştı. 7'ye 6 alamadık. Bize vereceğine söz veren İsrail temsilcisi o dönem ülkeler arası yaşananlardan dolayı oyunu vermemişti. Çok hassas. Bir oyla gitti. Sarkozy (Fransa eski başkanı) de o dönem büyük destek verdi. Platini de yönetimdeydi. Herkes lobi yapıyor. Lobinin dozu arttığı zaman işler değişiyor. O yüzden oralarda olmak lazım. Sadece o değil, memuriyet yapan arkadaşlarımızın da çoğalması lazım. Burada genç iyi yabancı dil bilen futbolla ilgili arkadaşlar var. Onların da UEFA'da görev almaları üst düzey yönetici olmaları lazım." ifadelerini kullandı.  

"2024 İÇİN UMUTLU DEĞİLİM"
UEFA yönetiminde bir Türk ismin olmasının 2024 Avrupa Şampiyonası oylaması için de bir şeyler anlatacağını kaydeden Mehmet Demirkol, "Ben 2024 için umutlu değilim. Sayın Bakan çok umutlu. Futbol Federasyonu çok umutlu. Umuyorum onlar değil ben yanılıyorumdur. Ama Almanya ile mücadele ederken, hele böyle bir süreçte o maçı kazanmak kolay değil. Türkiye'yi dışarıda bırakıyorum. Türkiye'nin yarışın içinde olmadığını varsayıyorum. Almanya ile Fransa çekişiyor diyelim ki; ben Almanya'nın yapmasını isterim. Daha da öteye gideyim. Türkiye'yle yarışma olmazsa, bugün de fikrimi değiştirmeyeceğim, bütün Dünya Kupaları ve Avrupa Şampiyonalarını, Almanlar düzenlesin. Çünkü en iyi onlar düzenliyor. Orada yaşayan biri olarak söylüyorum. Seyirci, gazeteci, takımlar için herkes için en kolayı hep Almanya olmuştur. Bunu neden anlatıyorum? Çünkü herkes bunu böyle düşünüyor hemen hemen. Bir İsveçli bir oy kullanırken, Türkiye için mi Almanya için mi oy kullanır. Türkiye'ye oy kullanması için çok çalışman lazım." uyarısını yaptı. 

Sayfa Yükleniyor...