"7 yılımın 5 yılı şampiyonluklarla geçti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, futbol oynadığı yılları %100 Futbol Özel’de anlattı. Erokspor, Camialtı ve İETT formaları giyen Erdoğan "İETT’deki 7 yılımın 5 yılı şampiyonluklarla geçti" dedi.

NTV Spor 12.11.2017 - 17:45
Son Güncelleme: 12.11.2017 - 22:38
"7 yılımın 5 yılı şampiyonluklarla geçti"

Cumhurbaşkanı , %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen ve 'nın sorularını yanıtladı. Futbolculuk dönemlerini anlatan Erdoğan, İETT'nin kendisi siçin dönüm noktası olduğunu vurguladı. İşte Erdoğan'ın futbolculuk yıllarına dair açıklamaları: 

MURAT KOSOVA: Herhalde politik hayata atıldığınızdan beri spor hayatınızdan, programınızdan hiç eksik olmadı. Biz de futbol sevgisinin kaynaklandığı günlerle başlayalım. Futbol sevgisi, spor sevgisi sizde nasıl başladı?

"GOLE ÇOK YAKINDIM"
Recep Tayyip Erdoğan: Benim 15 yaşımda başlayan futbolla ilişkim, sürekli olarak bir sevgiyle, ardından Kasımpaşa Kaptanpaşa Mahallesi’nde futbol serüvenimiz kağıttan futbol topu yapıp oynardık. Mahalle takımında oynamaya başladık. Orada çabuk yükseldik. 14 yaşında başlayan o süreç amatör kümeye çıkışı getirdi. Mahalle takımında Nevruz Şerif ve takım kaptanımız olan Feti Ağabeyimiz vardı. Nevruz Bey daha sonra Fenerbahçe’ye ve Şekerspor’a gitti. Feti Bey, Camialtı’nda oynuyordu. Onlar Camialtı’nda oynarken Erokspor’dayım. Forvet oynuyorum. Gole çok yakındım. Kendiler orada oynarken beni Camialtı’na tavsiye ettiler. Camialtı da o dönemde süğrekli başa oynayan bir amatör kulüptü.

RIDVAN DİLMEN: Yeni kuşak pek bilmez. Eskiden, hatta benden bir önceki nesile kadar Türkiye’de iki lig vardı. Bir şu andaki bilinen Süpğer Lig, bir de 2.Lig. Altta bugünkü 2.Lig, 3.Lig yoktu. O zamanlar İstanbul Birinci Amatör Küme, bugünün Süper Ligi’ne yakın.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: O zaman amatör kümeyi herkes gelir izlerdi. Birinci Lig teknik direktörleri özellikle İstanbul Şampiyonasını muhakkak takip ederlerdi.

RIDVAN DİLMEN: Her hafta gazetelerde haftanın futbolcusu, karmaları yapılırdı. Kemal Belgin gelir yazardı.

"ŞİMDİ AMATÖR KÜME TAKIMLARINA YER KALMIYOR Kİ"

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Evet. Attila Gökçe de... Onlar gelir, yıldızlar falan verirdi. Gazetelerde onlar hep o şekilde çıkardı. Amatör kümenin o kadroları oradan hep takip edilirdi. Sizler de ne kadar yıldız almışsınız, durum nedir, ne değildir. Altta yorumlar da var. Şimdiki gibi değil. Şimdi amatör küme takımlarına yer kalmıyor ki... Bundan dolayı tabii heyecan dolu bir süreçti. Erokspor mahalle takımımızdı ama iyi bir takımdı. Amatör kümeden dediğim gibi Feti Ağbi gibi, Nevruz Şerif gibi amatör kümede sivrilmiş büyüklerimiz mahalle takımımızda beraber oynadığımız ekipti. Oradan Camialtı’na amatör kümeye geçerek 7 yıl orada forvet oynadım. Hem de okuyorum. Camialtı’nda oynarken İstanbul Amatör Karması’na seçildim. Gökmen ile Yasin’in kardeşleri Doğan da bizim amatör karmanın kalecisiydi.

"İETT'DEKİ 7 YILIN 5 YILI ŞAMPİYONLUKLARLA GEÇTİ"
Ali Sami Yen o zamanlar çimleri tam budanmış değildi. Çimi vardı. Çünkü sonraları çim mim görmek müMURAT KOSOVAün değildi; Ali Sami Yen o hale düştü. Orada amatör karmasına seçildik. Bir süre orada kaldık. 7 senelik süreçten sonra da İETT’ye transfer oldum. İETT’ye transfer olmak bizim için ayrı bir iMURAT KOSOVAandı. Hem iş iMURAT KOSOVAanı doğdu hem de İETT de sürekli zirveyi zorlayan bir takımdı. Orada da 7 yıl oynadım. Bunun da beş yılı hep grup şampiyonluğuyla, İstanbul Şampiyonası ve İstanbul Şampiyonluğu ile geçti. Bizim takım da çok iyi bir takımdı. Orada da malum Oğuz var. Sonra Fenerbahçe falan da yaptı. Bizim takım da devamlı grup şampiyonu olan, İstanbul Şampiyonası’nı zorlayan bir takım. Böyle bir süreci de orada yaşadık.

"TOPRAK SAHALAR! DÜŞTÜĞÜN ZAMAN, ZIMPARA GİBİ DERİNİZİ ALIP GÖTÜRÜYOR"
Tabii bir de İETT’de takım kaptanlığım da oldu. İETT’deki bu heyecan daha da farklıydı. Herhangi bir farklı, olumsuz alışkanlıkları olmayan bir takım. (Fotoğraflara bakarak) O zaman Vefa falan hep toprak saha. Çim saha yok. Nerelerde oynuyorduk? Mesela Şeref Stadı, toprak saha. O zaman duşlar bile aman yarabbi! Nasıl duşlar olduğu malum. Karagümrük diye bilinen Vefa Stadı’ydı. Zeytinburnu sınırları içerisinde Bozkurt Stadı vardı. Orası da tamamen toprak. Alibeyköy var, gene toprak. Düştüğün zaman, zımpara gibi derinizi alıp götürüyor. Paşabahçe vardı. Buralarda geçti futbolculuğumuz. Ali Sami Yen çimdir diye düşünürken orası da zamanla kaybetti çimini... Böyle bir süreçte 14 yıl... Son yılımı da yetiştiğim mahalle takımı Erokspor’da oynadım. Oradan da askere gittim.

 

Sayfa Yükleniyor...