MEB yaz tatili kaç ay sürecek, ne zaman başlıyor? 2023-2024 Okullar ikinci dönem ne zaman kapanıyor?

16 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okulların kapanış tarihini gündemine aldı. Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planlaması yapmaya hazırlananlar yaz tatili takvimini öğrenmek istiyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlarken öğrenciler Kasım ayında ilk ara tatilini yaptı. Mayıs ayının gelmesinin ardından gözler yaz tatili tarihlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihini duyurdu. Bakanlık tarafından çalışmaları tamamlanan yeni müfredat önümüzdeki eğitim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Peki 2024 Yaz tatili kaç ay sürecek? Okullar ne zaman kapanıyor? İşte, öğrenciler için yaz tatili takvimi ve okulların kapanış tarihi…

Haber Merkezi - NTV Spor 06.05.2024 - 16:05
Son Güncelleme: 06.05.2024 - 16:05
MEB yaz tatili kaç ay sürecek, ne zaman başlıyor? 2023-2024 Okullar ikinci dönem ne zaman kapanıyor?

Ortak sınav telaşı yaşayan öğrenciler bir yandan da tatil tarihlerini mercek altına aldı. Bakanlık ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavları 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyecek. Ortak sınavların tamamlanmasıyla öğrencilerin yıl sonu dönem notları şekillenmeye başlayacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak ve yaz tatili başlayacak. Normal şartlarda öğrencilerin yaptığı ara tatiller 1 hafta sürerken sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili 15 gün sürüyor. Öğrenciler ise yaz tatilinin tam olarak kaç gün süreceğini araştırıyor. Bakanlık önümüzdeki eğitim yılının başlayacağı tarihi duyurdu. İşte, okulların kapanış tarihi ve diğer bilgliler…

?

Bu yıl ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ilk ders zili 11 Eylül’de çaldı. Öğrenciler Kasım ayında ilk ara tatilini yaparken Ocak-Şubat ayları arasında ise Sömestr tatili tamamlandı.

İkinci dönemde ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Yoğun ve yorucu geçen öğrenciler için eğitim öğretim yılı faaliyetleri 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Haziran’ın ikinci haftasının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak.

2023-2024 ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 14 Haziran’da yaz tatili başlayacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Önümüzdeki yılın detaylı takvimi dönem başlamadan duyurulacak. Takvim ile birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili programı belli olacak.

MERKEZİ SINAVLAR HAZİRAN’DA YAPILACAK

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi Merkezi sınavı 2 Haziran Pazar günü organize edilecek.

Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olarak üç farklı oturumda yapılacak üniversite sınavı 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

YENİ MÜFREDAT TASLAĞINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir hazırlık içinde olduğu yeni müfredatın taslağını erişime açtı. Müfredattaki değişiklikler 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak hayata geçirilecek.

Müfredat ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Sayfa Yükleniyor...