YKS (AYT- TYT-YDT) sınav giriş belgesi açıklandı mı? 2024 YKS sınav yerleri nereden sorgulanır?

YKS sınav giriş belgesi için gözler ÖSYM AİS’e çevrildi. Üniversite sınavı olarak da bilinen AYT, TYT ve YDT oturumları için tek tek sınav giriş belgesi düzenlenecek. Adaylar sınava katılacakları okulun adını, açık adresini, salon ve sıra numarası gibi bilgileri, YKS sınav giriş belgesiyle öğrenecek. YKS oturumları 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. YKS sınav yerleri ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanabilecek. Sınava katılacak lise öğrencileri ve mezunları, sınav günü geçerli kimlik belgeleriyle birlikte YKS sınav giriş belgelerini yanlarında bulunduracak. Peki 2024 YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı? İşte, YKS sınav yeri sorgulama ekranı…

Haber Merkezi - NTV Spor 25.04.2024 - 14:55
YKS (AYT- TYT-YDT) sınav giriş belgesi açıklandı mı? 2024 YKS sınav yerleri nereden sorgulanır?

YKS sınav yerleri için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan takvime göre YKS 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi () 8 Haziran, YKS 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi () 9 Haziran ve Yabancı Dil Testi () 9 Haziran öğleden sonra yapılacak. Adaylar sınavların yapılacağı okullarda en az 1 saat önceden hazır bulunması tavsiye edilirken geçerli kimlik belgesi ve YKS sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınavlara alınmayacak. YKS sınav yerlerinde adaya ait bilgilerin yanı sıra sınav kuralları yer alacak. Peki YKS sınav yerleri belli oldu mu? İşte, YKS sınav giriş belgesiyle ilgili son gelişmeler…

2024 AÇIKLANDI MI?

Üniversite sınavı olarak da bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavları 3 oturum şeklinde düzenlenecek. Sınavlar 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

YKS sınav giriş belgesi sınavdan en geç 10 gün önce erişime açılıyor. YKS sınav yerleriyle ilgili duyuru geldiğinde haberimize eklenecektir.

SORGULAMA EKRANI

YKS sınav giriş belgesi, ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanacak. YKS sınav giriş belgesi renkli veya renksiz olabilir.

Adaylar sınav gününde gireceği oturumun sınav giriş belgesini yanında bulunduracak. Sınav giriş belgesi üzerinde sınavın düzenleneceği okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası gibi bilgiler yer alacak.

TARİHLERİ

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi: : 8 Haziran 2024 (Cumartesi), 10.15, 165 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi: : 9 Haziran 2024 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi: : 9 Haziran 2024 (Pazar), 15.45, 120 dakika

Sayfa Yükleniyor...