Mayıs ayı Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları başlayacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro ve branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları merak ediliyor. Kadro ve branş dağılımı Resmi Gazete kararıyla birlikte belli olurken müracaat etmeye hazırlananlar diğer detayları araştırıyor. Sağlık Bakanlığı bu yıl yapacağı personel alımında en fazla kadroyu tabip ve uzman tabip kadrolarına ayırdı. Geçtiğimiz yıl yapılan alımlarda başvuru süreci ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilirken gözler kılavuza çevrildi. Sağlık bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru kılavuzunda son başvuru tarihi, özel-genel şartlar, eğitim, yaş ve sınav gibi kriterler yer alacak. Peki Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları 2024 ne zaman? İşte, başvurulara ilişkin son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 16.05.2024 - 09:25
Son Güncelleme: 16.05.2024 - 09:25
Mayıs ayı Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları başlayacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro ve branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknikeri, tabip ve uzman tabip kadrolarına yönelik personel alımı yapacak. En fazla atama ise uzman tabip ve tabip kadrolarına gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusunda bulunacak adayların özel ve genel şartları sağlaması gerekiyor. Başvuru şartlarını sağlamayan adayların müracaatları olumsuz değerlendiriliyor. Alımlar için başvuru yapacak kişilerin yerine getirmesi gereken şartlar başvuru kılavuzunda yer alıyor. İstihdam edilecek personeller acil sağlık hizmetleri, ilçe sağlık müdürlüğü, toplum sağlığı merkezleri, sağlık evleri ve yataklı tedavi birimlerinde görevlendirilecek. Peki Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı 2024 başvuru tarihi açıklandı mı, ne zaman? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN PERSONEL ALIMI 2024 AÇILDI MI?

Sağlık bakanlığı bünyesinde 36 bin personel alımı yapılacağına ilişkin karar Nisan ayının son haftasında yayınlanan Resmi Gazete’de yer aldı. Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı henüz başlamadı. Bakanlık tarafından başvuru tarihlerine ilişkin bilgilendirme bulunmuyor.

Başvuru sürecinin ÖSYM tarafından yayınlanacak başvuru kılavuzu ile birlikte başlaması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı başvuru kılavuzunda son başvuru tarihi, adayların yerine getirmesi gereken özel-genel şartlar, eğitim, yaş ve sınav gibi kriterler yer alacak.

Geçtiğimiz yıl personel alımı başvuru süreci Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla yapıldı. Adaylar AİS üzerinde müracaatlarını tamamladı. Bu yılda sürecin ÖSYM tarafından yürütülmesi bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

Diyetisyen: 1

Sağlık Teknikeri: 1

Hemşire : 2

Ebe: 9

Sağlık Memuru 25

Tabip: 3 bin 498

Uzman Tabip: 32 bin 464

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları, yayınlanan kılavuz ile belli olacak. Geçtiğimiz yıl yapılan alımlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında, aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerinde ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilen şartları taşımaları şartı aranmıştı.

Benzer şekilde geçtiğimiz yıl yapılan alımlarda yer alan kılavuzda “ Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır” ifadeleri yer aldı.

Sağlık Bakanlığı personel alımlarında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılıyor.

Sayfa Yükleniyor...