Tehlike çanları!

Beşiktaş’ın Sivas Belediyespor ile oynadığı kupa maçı üzerine sahadaki futbola dair herhangi bir değerlendirme yapmanın manası yok.

NTV Spor 29 Oca 2016
Tehlike çanları!

Beşiktaş'ın Sivas Belediyespor ile oynadığı kupa maçı üzerine sahadaki futbola dair herhangi bir değerlendirme yapmanın manası yok. Şenol Güneş'in takımla dama taşları gibi oynadığı bir maçta, “Beşiktaş şöyle oynadı, böyle oynadı” gibi sözler gereksiz olur. Biz başka şeylere bakalım.

Öncelikle, ligin ikinci yarısında iki haftayı kar sebebiyle –ya da stadlarımızın ilkelliği sebebiyle- “bay” geçen Beşiktaş'ın, kupa maçına, rakip Sivas Belediyespor da olsa ligdeki 11'i ile çıkması beklenirdi. Takım 1 aydan uzun bir süredir maç yapmıyor. Şu andaki form durumu nedir, kimse bilmiyor. Acaba takım maç eksikliği gibi bir sorunla malul mü? Bilmiyoruz.

Ama bildiğimiz bir şey var: Beşiktaş ligin ilk yarısını Konyaspor'u 4-0 yenerek kapattı. Sonra? Eski statü itibarıyla söyleyecek olursak, iki İkinci Lig (Karabük ve 1461), bir de Üçüncü Lig (Sivas Belediye) takımıyla toplam 4 maç yaptı: Bir galibiyet (İstanbul'da son dakika golü), bir beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Tablo bu! Efendim, yedek ağırlıklı kadro falan… Geçelim bunları. Yani Beşiktaş, yedek ağırlıklı kadrosuyla (ki o kadroda Gökhan, Cenk, Necip, Sosa, Kerim, Rhodolfo falan var) Spor Toto Ligi'nde oynasa şampiyon olamayacak mı? Son kupa maçlarındaki hâle bakarsak, olamayacak.
Spekülasyonu bir kenara bırakalım, üstüste yaşanan hayal kırıklıklarının sebeplerine bakalım.

Bir kere, Beşiktaş'ın kulübesindeki bazı oyuncular, belli ki havlu atmış. Serdar, Tosic, Milosevic… Anlaşılan, tekrar 11'de forma giymekten ümidi kesmişler, ve futbolu bir devlet memuru ruh haliyle sürdürüyorlar.

Ya 11'in oyuncuları? Onlar da kupa maçlarının kadrosuna “kendilerini yakıştıramıyorlar” herhalde… Rakibi küçümsemekten tutun, oyun disiplinini zerre kadar umursamamaya kadar her türlü lakayıtlığa tanık olduk, izlediğimiz son 4 kupa maçında. İşte Sivas Belediye maçı: Önce insanı çıldırtan bir bencillik (özellikle Gökhan ve Kerim)… Skor olarak geriye düşünce, 15-20 dakika işi sıkma tutma… Öne geçince, sözüm ona birbirlerine pozisyon ikram etme kadirşinaslığı… Hasılı profesyonellikten, ciddiyetten uzak bir görüntü.

Beşiktaş'ın en büyük sorunu, hemen herkesin ağız birliği etmişcesine “Ligin en iyi top oynayan takımı” tekerlemesiyle söze başlaması. Korkarım bu kadro bu iddiayı kaldırabilecek olgunluktan uzak. Takımın bir an önce ayaklarının yere basması lazım. İnşallah Şenol hoca da farkındadır, bu durumun.