Asıl derbi kongreydi!

Maç günü kongre var. Hâlbuki bu derbiyi kazansan, en azından Şampiyonlar Ligi önelemesi şansın devam edecek. Ancak demek ki camiada buna inanan belirleyici kişi sayısı o kadar az ki inatla kongre yapıldı

NTV Spor 25 May 2015
Asıl derbi kongreydi!

Maç günü kongre var. Hâlbuki bu derbiyi kazansan, en azından Şampiyonlar Ligi önelemesi şansın devam edecek. Ancak demek ki camiada buna inanan belirleyici kişi sayısı o kadar az ki inatla kongre yapıldı! Kongrede konuşan birçok yeni bağımsız genç üyenin söylediklerinin % 90'ı Beşiktaş'ın yönetimsel gerçekleri.

Uzun vadede bu bağımsız gençleri susturmaya çalışmak yerine can kulağıyla dinleyip feyz alanlar kazanırlar, Beşiktaş'a da kazandırırlar. Kongre parantezini şimdilik kapatıyorum ancak Beşiktaş'ın asıl maçı derbi öncesindeki kongreydi. Bu gerçeği de kimse sıvayamaz, sıvarsa da en çok kendisine kötülük yapar! Çünkü Beşiktaş dün gece son 1 yılda 3 teknik adam değişikliği yapan rakibine yenildi. Ezeli rakibi Galatasaray, Beşiktaş benzeri mali sorunlar yaşadığı sezonda dün gece kazanarak % 99 şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray erkenden golü attı. Beşiktaş uzun süre büyük bir baskı kurdu ancak final pasları ve vuruşları yeteri kadar iyi değildi. Demba Ba uzun süre kaleye çok uzak yerlerde top aldı. Kerim Frei solda kayıptı, sağa geçince düzeldi. Atiba halen kadrodaki en iyi sağ bek. Sırf sağ bek oynaması için bile Beşiktaş, Atiba ile sözleşme uzatmalı. Sol beke ise en az 1 yeni oyuncu lazım. Neredeyse 1 sene süren ve süreçte 50'ye yakın oyuncunun izlendiği sağ bek sorununu çözmek için transfer edilen Opare yine zoraki ve savunmada savruk ötesi sol bekti!

Tolgay neden haftalardır 70'li dakikalarda oyundan alınıyor? Bildiğim kadarıyla sözleşmesinde böyle bir madde yok. Oyundan çıkana kadar Tolgay Beşiktaş'ın en iyisiydi. Ortada, solda, Ba'nın etrafında hep verimli ve optimum etkiliydi. Sosa'nın yüksek oyun aklı kalitesine en yakın oyuncu, 500 bin euro'ya transfer edilen Tolgay. Eğer gazetelerde iddia edildiği gibi alacak sorunu ve bedavaya gitme riski gerçekten varsa, yönetim yarın sabah uyanır uyanmaz bu riski ortadan kaldırmalı!

Galatasaray bu sezon ligde ilk kez bir maçta 65. dakikada topla oynama oranında bu kadar fark yedi. Ancak Türkiye liginin yetenek ortalamasının çok üstünde olan Sneijder, sol ayağıyla çok usta işi bir gol attı. Bu sezon Hollandalı maestronun ligdeki 4 İstanbul derbisinde uzaktan şutla attığı 3. gol. Galatasaray büyük ihtimal şampiyon olacak. GS Store'da muhtemelen bu sezon hatırası olarak 4. yıldız tişörtleri basılacaktır. Bunların çoğunda Muslera'nın elleri ve Sneijder'ın ayakları olursa şaşırmam.

Beşiktaş saha içi sorunları kadar saha dışı sorunlarını da çözecek bir yönetim kalitesi sergilemek zorunda. MHK başkanı Yusuf Namoğlu “Hüseyin Göçek derbi hakemi değil” demesine rağmen Göçek derbi yönetiyorsa Beşiktaş yönetimi TFF ile ilişkilerini gözden geçirmeli. Göçek herhalde eski basketçi olduğu için dün gece her iki takımın bazı oyuncularının elle oynamalarına düdük çalmadı. Sanırım taç çizgileri kuralını da basketteki gibi sanıyor: Topun çıkıp çıkmadığına bakarak karar vermiyor. Ben ne yazarsam yazıyım, kendisi Devler Ligi finalini 5. hakem olarak en güzel yerden bedavaya izleyip bir de üstüne para alacak! Takım atkısı-forması satan dükkanlarda huni mi satılsa?

aliece.com'dan alınmıştır