Yeni adı Süper Lig

Eskiden kötü idi de şimdi mi Süper oldu, ya da şimdi Süper kötü mü yoksa Süper iyi mi oldu! Bu soruların cevaplarını

NTV Spor 13 Eki 2015
Yeni adı Süper Lig

Eskiden kötü idi de şimdi mi Süper oldu, ya da şimdi Süper kötü mü yoksa Süper iyi mi oldu! Bu soruların cevaplarını arayacağımız bir lig olmayacak bu yıl. Yanlış anlaşılmasın bunca ligin adı bu kadar şaşaalı iken bizim ligimizde böyle güzel bir ismi fazlasıyla taşıyabilir.

Lig geçen sezon arttırılan yabancı sayısından sonra seyir zevki olarak ve çekişme olarak daha iyi bir konuma geldi, hafta içi yoğun Avrupa kupaları mesaisi yapan takımlar tüm hafta onları ezberleyen takımlara karşı çok zorlanıyorlar. Artık kolay lokma yok, her şey olur mu olur. Yabancı sayısı sahada 3 iken her şey olamıyordu ya da daha az oluyordu.

Her kararın bazı faydaları bazı zararları olacaktır, karar zaten doğru ile eşanlamlı değildir. Bir ince hesap yapılmıştır ve çağımızın en önemli işi olan satış-pazarlama odağında bir yola çıkılmıştır. Bu arada Türk oyuncular daha az süre alıyorlar veya Milli takım bundan zarar görüyor konusu aslında bu kararın konusu değil o başlı başına bir konu olarak raftan inmeyi bekliyor. Yabancı sayısına göre Türk oyuncular gelişir veya gelişmez konusu bence kangren haline gelmiş ve aslında anlamsızdır. Bunca lig dururken ve Amerikalı oyuncular kıtalar arası kilometrelerce her yıl gezerken Türk oyuncuların sadece kendi liginden medet umması zaten işi daraltıyor ve kısırlaştırıyor. Kimse Türk oyuncu oynamasın demiyor zaten bunu diyecek en son yer TBF olmalı çünkü TBF önce milli takımlardan sonra ise liglerden sorumludur. Neyse herkes çağa ayak uyduracak ligler kendini pazarlamaya ve aynı zamanda da oyuncular çok çalışmaya, ufkunu genişletmeye devam edecek. NBA'e veya Avrupa'ya giden başarılı veya başarısız olan tüm oyuncular yanlış mı yaptı yeni pazarlara girerek, adını Türkiye dışına taşıyarak!

Lig başladı ve çok zevkli olacak, her hafta ayrı keyif alacağız. Kadrolar artık öyle 7-8 kişi değil her takım en az 15 oyuncu ile ciddi bir yapılanma içinde. Bize düşen seyirci olarak zevk almaya, tribünlere gitmeye ve evde seyretmeye devam etmektir.