Final gibi final...

Maçtan önce karışık duygular içindeydim... Ofiste arkadaşlar ile konuşurken Arda'nın iyileşmediğini, Costa'nın biyonik adam olduğunu, imkansız denilen sakatlığının nasıl geçtiğini yorumluyorduk.

NTV Spor 25 May 2014
Final gibi final...

Maçtan önce karışık duygular içindeydim...

Ofiste arkadaşlar ile konuşurken Arda'nın iyileşmediğini, Costa'nın biyonik adam olduğunu, imkansız denilen sakatlığının nasıl geçtiğini yorumluyorduk. Arkadaşlarımdan biri yanıma yaklaştı ve bana dedi ki abi, Real Madrid 4 gol atacak, bu duygu sadece içimden geliyor hiç bir bilimsel dayanağı yok. Böyle tahminlere pek inanmadığımdan, sadece gülümsedim. Sonra kadim dostum Levent hadi prova, gidelim dedi. Prova yaparken "Arda nasıl iyileşmedi, bu Costa konteynır mı kardeşim" diye düşünmeden edemiyordum, taş gibi sahadaydı... Prodüktör Levent dostum ile belki yüz, belki ikiyüz yayın yaptık.

Maç önü kahve ve su benim olmazsa olmazımdır. Beraber aldık ve yayın başladı. Real heyecanlıydı, basit hatalar yapıyordu. Atletico klasik olan oyun sistemini sahaya yansıtmaya başlamıştı. Ama 8. dakikada Costa bize Terminatör olmadığını ispat etti...

Sakatlandı... Simeone bu sezon bence en büyük hatasını yapmıştı. Belgrad'a mucize doktor Kovaçeviç'e gönderdiği Costa patlamıştı. Yarım bir oyuncu ile maça başlamak ilk değişiklik hakkını erken kullanmak finallerde el zayıflatır. Ama,ama öyle olmadı Casillas öyle bir hata yaptı ki, Godin yine kafayla golü attı. O an şunu düşündüm Barcelona bu kafa golü ile şampiyonluğu vermişti. Sanki aynı düşünce Real Madrid'li oyuncularda da vardı. Kürek mahkumları gibiydiler, ayakları zincirli ,moralleri sıfır. Böyle maçları anlatmak zordur. Bir takım kapanır, diğeri umutsuzca üstüne gider.

Real oyuncuları bilinç altında Atletico'ya gol atmanın nasıl zor olduğunu yaşıyorlardı.. Atletico kupayı yakalamıştı. Milyar dolar kaybediyordu. Ama Ramos golü atınca içimden şunu düşündüm Real şampiyon olacak.

Levent kulaklıktan reklam arası komutunu verdi. Ben de bir kahve ve su içelim dedim ona. Sohbet ettik, penaltılar olur mu diye görüş alışverişinde bulunduk, ama ben Real'in işi bitirdiğini tahmin ediyordum. Finalde son dakikada gol yemek, beklemediğiniz bir dostunuzun size kazık atmasına benzer. Sonra olanları gördük 100 milyon Euro (BALE) ortaya çıktı, Di Maria sanat yaptı ve her şey Real için kabustan güzel bir çiçek bahçesi rüyasına dönüştü.

Şampiyon olmuşlardı. Arda'ya üzüldüm sadece. O çok şeyi hak eden bir insan. Keşke oynasaydı. Çünkü onun mesleğini ne kadar çok sevdiğini biliyorum.

Ve Levent yanıma geldi, notlarımı topladık. Final maçının resmi kadro kağıdını hep saklarım, üstüne notlar alarak... Ona imzalattım. Eve geldim bizimkilere de imzalattım ve arşivime yerleştirdim. Sabah uyandım, sevgili Cem Kurel bana not bırakmış, dün geceyi yazarmısın diye, ben de sizle paylaştım.

140 karakterli olmadı, ama böylesi daha iyi galiba...