Oscar'lık gol!

Açılış maçları zordur... Bir de ev sahibi ilk maça çıkınca daha da zor olur.

NTV Spor 12 Haz 2014
Oscar'lık gol!

Açılış maçları zordur... Bir de ev sahibi ilk maça çıkınca daha da zor olur. Maç, ilk 10 dakika içinde Brezilya üstünlüğünde geçecek havasını bize verdi derken, yaşlı kurt Olic Brezilya defansının dengesini bozmaya başladı. Orta alanda Modric ve Rakitic, ofansif değil kendi yarı sahalarına yakın oynarken, bir anda 3 oyuncuyla Hırvatistan golü bulduğunda dünya futbol tarihi yeni notlarını aldı.

64 yıl sonra evinde dünya kupası oynayan Brezilya, golü yemişti golü atan ise bir Brezilyalıydı. Marcelo... Geçtiğimiz sezonu, sakat ve yarım yamalak oynayan Marcelo, halen formda değildi. Şunu düşündüm, Filipe Luis bu kadronun içerisinde mutlaka olmalıydı.

Ve Brezilya'nın baskısı... Bu baskı gol getirecekti, belliydi... Sırtında 10 numaralı formasıyla takımın başrol oyuncusu Neymar, yavaş vurdu ama top iyi yere gitti. Yalnız Neymar, bir anda çok şey yapmak istiyor, tamam ama o zamanlarda ona ayrı bir top vermek lazım.

İkinci yarı ilk 15 dakika futbol yoktu, uyku vardı. Brezilya baskı kuramadı. Bu oyun tarzı, Hırvatların tam istediği gibiydi. Forvetler Hulk ve Fred, hayalet gibiydi derken, Japon hakemin verdiği insafsız penaltı kararı, oyunun rengini değiştirdi.

Hırvatistan, çok adamla Brezilya'nın üzerine gitmeye başladı. Brezilya biraz daha rahatlamıştı. Bu bölümde Rakitic ve Modric'in etkisizliği şaşırttı. Ve Oscar, fenomen Ronaldo gibi topu önüne aldı nefis bir burun vurdu. Böyle golleri, Ronaldo ve Romario'dan sonra çok özlemiştik. Japon hakem skora kesin etki etti. Tahminim bundan sonraki maçlarda Brezilya'nın daha iyi olacağıdır.