İskoç inadını çok iyi biliriz...

İskoç inadını hepimiz çok iyi bilmekteyiz ve bu inadı kesinlikle sahaya yansıtmak isteyecektir.

NTV Spor 27 Haz 2014
İskoç inadını çok iyi biliriz...
Galatasaray-Moyes flörtü resmiyete dökülür mü?
Olabilir, bunu enteresan bir girişim olarak değerlendiriyorum. David Moyes İskoç, ManU'nun başına Sir Alex Ferguson'un yerine getirilmişti. Bunda en büyük sebep 2002-2013 arasında istikrarlı bir şekilde çalıştığı Everton'da gösterdiği performans... Teknik direktörlük kariyerine ise 1998-2002 arasında Preston North takımında başladı. Bu takımın başına geçtiğinde büyük risk aldı, çünkü takım küme düşüyordu. Ama Moyes, takımı düşmekten kurtardı. Ardından Everton'ın yolunu tuttu. Premier Lig'de en başarılı sezonu 61 puan toplayarak bütçesi çok dar olan Everton'ı milyar euroluk PL takımları arasında 4. yaptığı 2005 sezonuydu. Avrupa kupalarında büyük başarısı yok, Avrupa Liginde 2007-08 sezonunda son 16'ya kalabildi. Everton ile 2008'de İngiltere Lig Kupası'nda yarı final, 2009'da FA Cup'ta final gördü. ManU'daki tek başarısı ise 2013 Community Shield'i kazanması oldu. Bu arada ingiltere'de antrenörler arasında 2003, 2005 ve 2009'da yılın teknik direktörü seçildi. En son da Mart 2013'de ayın teknik direktörü seçildi.
 
Futbolculuk kariyeriden aklınızda kalanlar?
Milli takımda oynamadı fazla... 80-83 rasında celtic'te forma giydi. Stoper oynardı.
 
Geçen seneki başarısızlığı da ortada ama?
Ferguson'ın yerine atanmıştı, menajer olarak. ManU onunla 6 yıllık sözleşme imzaladı ama Manu taraftarları Alex'ten sonra Moyes'e tölerans göstermedoi. United iyi sonuçlar alamadı ve 2014 Nisan'da kulüp yöneticileri ile bir araya gelerek görevi bıraktı.
 
Peki Moyes ile Galatasaray anlaşırsa ne olur?
Galatasaray daha önce İngiliz menajerlerle çalıştı. En büyük başarı takımı 70'lerin başında üst üste 3 yıl şampiyon yapan Brian Birch. En son Graham Souness ile Türkiye Kupası kazanıldı. Moyes'a gelecek olursak muhafazakar bir teknik direktör... Antrenmandaki performansına bakarak oyuncuya forma verir. Oyuncunun süper yıldız olması, star olması onun için önemli değildir. Kendi getirdiği Fellaini'yi bile iyi olmadığı için bir çok maçta oynatmadı. İngiliz hocaların disiplinini Milne dönemindeki Beşiktaş'tan biliyoruz. Oyun sisteminden hiçbir şekilde taviz vermezler. İskoç inadını hepimiz çok iyi bilmekteyiz ve bu inadı kesinlikle sahaya yansıtmak isteyecektir.