Daha önce neredeydiniz?

Hollanda karşısında rakibe alan bırakmayan, yardımlaşmalı ve kademeli savunma anlayışıyla başladık. %73’e 27 topa sahip olmasına rağmen...

NTV Spor 29 Mar 2015
Daha önce neredeydiniz?
Hollanda karşısında rakibe alan bırakmayan, yardımlaşmalı ve kademeli savunma anlayışıyla başladık. %73'e 27 topa sahip olmasına rağmen ilk 10 dakika dışında etkili hücumlar yapamadı Hollanda. Futbolda savunma yapmak ayıp değil. Özellikle de güçlü rakipler karşısında. İlk 45 dakika akılcı bir planımız vardı. 3 kez gittik. 3'ünde de gole yaklaştık. Kalemizi iyi savunduk. Güçlü Hollanda'yı gol bölgesine yaklaştırmadık.
 
2. yarıda yine topa çok daha fazla sahip olan hatta oyunu tek kaleye çeviren Hollanda, yavaş oynadığı için baskıyı etkinliğe çeviremedi. Hiddink, Bas Dost'u da oyuna sokarak yüksek toplar ile 2. sınıf bir futbol anlayışında aradı çareyi. Bu durum bizim daha da işimize geldi. Ersan ve Hakan Balta; Mehmet Topal ile birlikte bütün yüksek toplara vurdu. Tek eksiğimiz pas ile çıkamamaktı. İyi savunduk, çıkamadık.
 
İŞTE FATİH TERİM BU
Volkan Babacan ve oynadığı süre içinde Serdar Aziz harika bir oyun ortaya koydular. Bunlar cesur tercihlerdi. Herşeye rağmen kimsenin vazgeçilmez olmadığını görmüş olduk. Terim bu maçı kaybetse Volkan ve Emre olmadığı için yerden yere vurulacaktı. Ancak Fatih Terim'i, farklı kılan bu tip cesur tercihleri… Açıkçası ben de neden Hakan Çalhanoğlu değil de Ozan diye sordum maç başlarken ama dün yazdığım alan bırakmayan mükemmel takım savunması planı ile Terim kazanmaya çok yaklaştı. Amsterdam Arena'da Hollanda'da önünde son saniye golü ile galibiyeti kaçırmak üzücü. Gerçekten çok yazık oldu.
 
Keşke bu takım daha önceki maçlarda bu mücadeleyi sergileseydi, şu anda bambaşka hesaplar yapıyorduk. Beraberlik ile sadece ayağa kalktık. Bundan sonra koşmak bile yetmez. Depar atmamız şart.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır...