Güçlü dönüş

Beşiktaş, aylar sonra duran top golü buldu. Bunda anlamsızca dışarıda bırakılan ve geri dönen Sivok’un payı büyüktü.

NTV Spor 19 Nis 2015
Güçlü dönüş

Beşiktaş, aylar sonra duran top golü buldu. Bunda anlamsızca dışarıda bırakılan ve geri dönen Sivok'un payı büyüktü. Olcay'ın stoperi kenara taşıyan koşusu ve topun üzerinden atlayarak yaptığı asist ile Demba Ba farkı 2'ye çıkardı. 
 
Kolay geçmesi beklenen maçta Beşiktaş gereksiz tedirginlik yaşamaya başladı. Kasımpaşa'nın golünde birçok kişi hatayı Günay'da bulabilir. Ancak taç çizgisi kenarından kaleye uzak bir bölgeden kullanılan serbest vuruşta savunma ceza alanı ön çizgisine kadar çıkmış olsa kaleci Günay, altı pasın içine düşen topu rahatlıkla alırdı. Beşiktaş'a böyle acemice bir gol yemek yakışmadı.
 
Dün Beşiktaş'ta ilk yarıda dikkat çeken eksiklik düşük tempo ve alışılagelmiş dinamizmin eksikliği idi. Bunu Veli'nin yokluğuna bağlamak mümkün. 3. golde Motta'nın vuruşu 1. sınıf.. Top rakibe de çarpıyor, lakin yine Olcay'ın katkısı çok büyük. Olcay'ın sadece top ile yaptığı işler değil, savunma arası ve arkasına koşuları rakibin dengesini altüst ediyor. Olcay böyle oynasın, Beşiktaş, hücumda zorlanmaz.
 
DEMBA BA ÇOK ÇALIŞTI
Demba Ba şık bir gol atması dışında dün çok istekli ve çalışkandı fakat koordinasyon problemleri yaşadı. Bu tip oyuncuların benzini goldür ve Demba Ba, golün getirdiği moral ve özgüven ile önümüzdeki haftalarda da tabela değiştirmeye devam edecektir. Senegalli'nin ve Olcay'ın işini kolaylaştıran ise Mustafa Pektemek'in varlığı idi.
 
Barış'ın oyundan atılması ile 3-1'den sonra beklenti, Beşiktaş'ın maçı kaç fark ile kazanacağının ötesinde değildi. Topun ve oyunun hakimiyetini ele alan Kartal, 4. golü yoğun bir istek ile aramamasına rağmen rahat bir tempoda götürdüğü maçta yine de sonuca gitmeyi Olcay ile bildi. Acemice kırmızılar ile 9 kişi kalan Kasımpaşa karşısında kalan dakikalar idman temposunda geçti.
 
OLCAY YILDIZLAŞTI

Sosa'YI da çok beğendim. Dünkü maçta çok kaliteli işlere imza attı, top kazandı, takımı iyi yönlendirdi. Ersan da çok canlı ve hamleliydi. Şampiyonluk yarışında 3 puanın ötesinde Beşiktaş için dün gece çok önemli kazanımlar elde edildi.
 
Az gol attığı için eleştirdiğimiz Kartal, G.Töre'siz oynamasına rağmen hem 5 gol buldu, hem de duran toptan Sivok ile etkili olmayı hatırladı. Önceki haftalardaki eksiklerinden fazlası ile arınmış göründü. Lige verilen ara Beşiktaş'a yaramış, iyi çalışmışlar. Güçlü bir dönüş yaptılar.
 
ÖZEN KABUS GÖREBİLİR
Kasımpaşa, hücumda önemli potansiyele sahip son derece tehlikeli bir ekip. Ancak takım savunmasında ciddi sorunları var. Önder Özen'in bu arızayı bir kaç günde tamir etmesi mümkün
değil. Biraz zamana ihtiyacı var.
 
Özen, ilk maçında İlhan'ı savunmanın önünde oynatarak o bölgeye biraz sertlik katmak istedi. Bu kez de topa sahip olamadı. Kalan haftalarda bu takım savunması ile kâbus görebilirler.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.