Yine 1-0, yine 3 puan

Fenerbahçe zirve yarışında çok kritik bir virajı zorlansa da dönmeyi başardı.

NTV Spor 21 Nis 2015
Yine 1-0, yine 3 puan

Fenerbahçe zirve yarışında çok kritik bir virajı zorlansa da dönmeyi başardı. Yüksek tempoda, temasın fazla olduğu zevkli bir maç izledik. İlk yarıda Bursaspor, daha tehditkar bir oyun sergiledi. 2'nci bölgeden 3'e çok hızlı çıkan yeşil-beyazlılar, final paslarında başarı sağlayamazken savunmada dikkatli bir oyun sergiledi.

Gökhan Gönül, sağ kanatta  Kuyt'ın yokluğunda Emenike ile iyi bir uyum sağlayamadı. Hemen hemen aldığı her topu kaybeden Nijeryalı futbolcu F.Bahçe'nin ofansif akışkanlığını arızaya uğratan bir çizgideydi. İlk yarıda Belluschi'nin ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golü ise çok kritik bir karardı. İkinci yarıda kötü oynayan Emenike'ye daha fazla sabredemeyen İsmail Kartal, Hasan Ali hamlesi ile Caner'i öne attı. F.Bahçe, daha baskılı ve etkili bir oyun oynamaya başladı. Topa çok daha fazla sahip oldu. Sow ile net bir fırsat kaçıran F.Bahçe karşısında Bursaspor ise daha az çıkmasına rağmen Belluschi, Emre ve Fernandao ile gole yaklaştı.
 
GÖÇEK SINIFI GEÇEMEDİ
Fenerbahçe'nin bu sezon ki genel problemlerinden biri, rakip yarı alana yerleştiği bölümlerde pozisyon üretememesi. Dün de benzer görüntüler izledik. Yüksek topların ve duran topların önem kazandığı son 15 dakikalık bölümde ise ayakta kalan, daha diri olan kazanacaktı. Bursaspor lig genelinde son 15 dakikalara dinamizm kaybı ile giren bir takım. Yüksek tempo ve baskı ile oynamaları bunda etken. Belluschi-Ozan-Josue üçgeni ise teknik ve kaliteli. Bursaspor'u güçlü kılan orta alanı.
 
Hasan Ali'nin 10 dakika kala çizgiden çıkarttığı top ise maçın resmen kırılma anı oldu. Kaleci Harun'un boşa çıkması ile seken topu önünde bulan Webo golü attı ve F.Bahçe'ye iyi oynamadığı maçta galibiyeti getirdi. G.Saray ve Beşiktaş derbilerindeki kritik 1-0'ların ardından Bursaspor karşısında da aynı skorla alınan 1-0'lık galibiyet F.Bahçe'yi yarışta avantajlı konuma getirdi. Hakem Hüseyin Göcek ise maç boyu verdiği çelişkili kararlar ile sınıfı geçemedi. Bütün kararları kenara bırakalım. Sarı kartı olan Bekir'in ilk yarının son dakikasında topu oyuna sokan kaleciyi engellemesi kural gereği 2. sarı kartı gerektiriyordu.

Vatan gazetesinden alınmıştır.