Gayret var ama kalite eksik

Letonya gibi zayıf bir ekibin ne oynayacağı belli. Böyle bir rakip karşısında yapılacaklar çok açık: Alanı daralt, pres yap, pas akışkanlığı sağla

NTV Spor 04 Eyl 2015
Gayret var ama kalite eksik

Letonya gibi zayıf bir ekibin ne oynayacağı belli. Böyle bir rakip karşısında yapılacaklar çok açık: Alanı daralt, pres yap, pas akışkanlığı sağla, oyunu kenarlara aç, şut at, yakaladığın fırsatlardan 1 tanesini değerlendir, golü erken bul. Skoru bulduktan sonra da pas yaparak açılan rakip karşısında farkı arttır. 
 
Tüm bunlar içinde istediklerimizin tamamı olmasa da çoğunu yaptık. Sadece Letonya, bizi beklediğimizden daha çok geriye koşturdu. Ancak asıl önemli olan 1-0'ı bulmaktı. Pozisyon vardı, gol yoktu.
 
O topu bir türlü 3 direğin arasından geçiremedik.
 
72'inci dakikada Hakan Balta'nın çizgiden çıkarttığı top ise maçın bizim açımızdan kader anıydı. Yenik duruma düşsek, kalan 20 dakikada işimiz çok daha zorlaşacaktı. 75'te kaçırdıkları gol ise yine bizim için bir şans anıydı. Yine Hakan Balta çıktı sahneye...
 
Maçta en çok pozisyona giren oyuncumuz Volkan Şen'in yerine Umut'un girmesi ile 4-4-2'ye döndük ve daha hücumcu bir bek olan Şener ile de oyuna genişlik kazandırmak istedik. Etkili hücumları sonuçlandıramadık, karambollerde kaleciyi geçemedik. Maç boyunca yay civarından veya ceza alanı dışından kalabalık savunmayı açmak için attığımız şutlar yeterli değildi. Hep daha net pozisyon aradık. Lakin, Hakan Çalhanoğlu ve Selçuk gibi iyi şutörlerimiz oyundaydı. 2'nci yarı bir kez Ozan denedi, 1 kez de Selçuk... 77'de gelen golümüz Selçuk'un böyle bir girişimi ile geldi.
 
RAHAT YENMELİYDİK

Oyuncularımızın tamamı çok gayretliydi fakat kabul edelim ki kendi kalitelerinin altında kaldılar. Selçuk İnan ile birlikte Letonya'nın 2 gollük topunu çıkartan Hakan Balta “maçın adamı” olmayı hak eden isimlerdi.
 
Barcelona'nın cezası nedeni ile maç oynamayan kaptan Arda Turan'ın ritim eksikliği ise açıkça görüldü.
 
Bu maçın ardından “hatalar yaptık, çok kaçırdık” gibi ifadeler sıklıkla kullanılacaktır. Doğru, 40 bin kişi önünde Letonya'yı rahat ve iyi bir futbol ile yenmemiz gerekirdi. Final maçlarına girerken 3 puanı almalıydık.
 
7 maç oynadık ve şu ana kadar sadece Kazakistan'ı yenebildik. Dünkü beraberliğe rağmen İzlanda'nın Hollanda'yı yenmesi sayesinde hâlâ 3'üncülük şansımız devam ediyor. Pazar günü Hollanda ile ilk ve en önemli finali oynayacağız. Milli takıma özlenen desteği veren Konya seyircisine teşekkürler ancak pazar günü de onlara büyük iş düşecek.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.