Şölenden kabusa

Beşiktaş 6-7 farkla kazanacağı bir maçı zor bitirdi. Rakip ceza sahasına rahat giden Kartal, 1-0’ı bulduktan sonra

NTV Spor 05 Eki 2015
Şölenden kabusa

Beşiktaş 6-7 farkla kazanacağı bir maçı zor bitirdi. Rakip ceza sahasına rahat giden Kartal, 1-0'ı bulduktan sonra sürekli golle burun buruna geldi. Futbolcular final paslarında dikkatli ve ciddi olsalar gol, pozisyon rekoru kırılacak bir maç olurdu.

Quaresma, G.Töre, Oğuzhan, Sosa ve hatta Mario Gomez o kadar kolay pasları birbirlerine veremeyip harcadılar ki seyredenler gördüklerine inanamadı. Diğer takımlar gol pozisyonuna girmek için 90 dakika debelenip dururken 3 pasta rakip ceza alanına inen Beşiktaş, Başakşehir ve Eskişehir maçlarında 7. haftadan 30'u gole ulaşabilecek fırsatları yakaladı.
 
İlk golde Sosa-Quaresma-Gomez tek dokunuşlar ile harika bir gole imza attı. 2. golde Gomez yine tek vuruşla Boffin'i ters ayakta yakaladı. Gomez zamanla daha da iyi olacak. Gökhan, Quaresma, Oğuzhan ve Sosa o kadar meziyetli oyuncular ki Beşiktaş hücumlarında rakip savunmanın fal yapmaktan başka bir seçeneği kalmıyor. Ama bu kadar yetenekli oyuncular ne yazık ki yapabileceklerinin %30-40'ı ile oynuyor. Quaresma, dünkü gibi en az 10-15 tane gol attırmalı. Töre, dün 3-4 asist ile bu maçı bitirmedi ise kendisine kızmalı.
 
Hücumca bu kadar ciddiyetsiz oynayıp elinizi kolunuzu sallayarak rakip kaleye gittiğiniz bir maçta farka koşamazsanız rakip 1 kez gelir ve golü atar. 90+5'te direkten dönen top gol olsa Beşiktaş ağır bir travma yaşayabilirdi. Futbol ciddi bir oyundur ve şakaya gelmez.
 
OZZIE ZIDANE'LAŞTI

Savunma 4'lüsü ve önlerindeki Atiba ile oyuna 2. yarı oyuna giren Necip, disiplinli ve ciddi oynadılar. Atiba, Beşiktaş'ın kaslarına kan pompalayan kalp gibi. Oğuzhan, dün yine bazı bölümlerde Zidane'laştı. Ancak sonu nefis bitecek bir filmin son dakikaları böyle kabusa dönmemeliydi.
 
Eskişehir'i 15 bin kişi önünde deplasmanda sahadan sildiği bir maçta, rakibi kalesine 1 pozisyon dışında getirmemişken bu maç böyle bitmemeliydi. Vallahi keyfi kaçtı izleyenlerin...

Her şeye rağmen kazanmak önemli.  Milli maçlar arasına ligin en çok gol atan lideri olarak giriyor Beşiktaş. Hem de Trabzonspor ve F.Bahçe karşılaşmalarını bitirmişken.

Tebrikler Şenol Güneş'e.. Bu takımın hücum potansiyelini hayata geçirdiği için.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.