Maçın adamı Cenk TOSUN

Cenk Tosun, hiç tartışmasız attığı 2 golle maçın adamı oldu. Kaçırdıklarını da gole çevirebilse rahatlıkla 5 gol bulabilirdi. Özellikle İsmail’in ortasında attığı kafa golü birinci sınıf santrfor işiydi

NTV Spor 27 Kas 2015
Maçın adamı Cenk TOSUN

Beşiktaş dün gece istediğini aldı. Ancak genel anlamda kendi oyun standartını yakalayamadı. Maçın büyük bir bölümünde savunma dörtlüsünün hemen önünde oynayan Necip ile forvet hattındaki dört oyuncu arasında geniş mesafeler oluştu. Necip oyuna katılmakta geç kaldı ve maçın genelinde yerini arayan bir futbolcu görüntüsündeydi. Belki televizyon yayınında bu kopukluk çok net gözükmeyebilir ama maçı stattan seyredince Beşiktaş'ın özellikle ilk yarıdaki olumsuz görüntüsünde bu kopukluk önemli bir etkendi.

Savunmada Necip'le birlikte 5 oyuncu, ortada tek başına Atiba, hücum bölgesinde de Oğuzhan dahil diğer 4 oyuncuyla organizasyonu bozuk ve bölünmüş bir takım görüntüsü vardı. Hal böyle olunca hem top ayağındayken bağlantıları gerçekleştiremeyen bir Beşiktaş, top rakipteyken de rakibe alan veren bir Beşiktaş görüntüsü vardı. 2. yarıda Oğuzhan'ın da oyuna daha fazla katılmasıyla temsilcimiz kendi kalitesine yakışır işler yaptı.
 
CENK 5 GOL ATABİLİRDİ
Cenk Tosun, hiç tartışmasız attığı 2 golle maçın adamı oldu. Kaçırdıklarını da gole çevirebilse rahatlıkla 5 gol bulabilirdi. Özellikle İsmail'in ortasında attığı kafa golü birinci sınıf santrfor işiydi. Az süre almasına rağmen kendini bu derece hazır tutması takdire şayan. Rhodolfo, Beck ve Atiba'nın ciddiyeti, İsmail'in çalışkanlığı, Oğuzhan'ın ikinci yarıdaki maça dönüşü, oyuna sonradan giren Quaresma ve Tosic'in de etkili oyunları Beşiktaş'ın rahat bir galibiyet elde etmesini sağladı.
 
Dün akşam 3 puan, oyundan belki daha önemliydi. Ancak yine de Beşiktaş gibi bir takımın Skenderbeu gibi zayıf bir ekip karşısında alanı daha fazla daraltarak belli bir oyun standartını tutturması gerekiyordu.
 
Grupta son haftaya namağlup lider giriyoruz. Beraberlik ve galibiyet gruptan çıkmak için yeterli olacak. Ancak Sporting Lizbon kaliteli ayakları olan güçlü bir ekip. Onların da kazanmaları şart. Lizbon'da Beşiktaş grubun final maçını oynayacak. Siyah-beyazlılar açısından sevindirici olan, bu yoğun tempoda hem ligin hem UEFA grubunun zirvesinde olmak.

Vatan gazetesinden alınmıştır