Savunma bu kez sınıfta kaldı

Fenerbahçe ilk yarıda sahada yoktu adeta. Oyunu kontrol eden, atak devamlılığı sağlayan ve pozisyonları bulan

NTV Spor 06 Şub 2016
Savunma bu kez sınıfta kaldı

Fenerbahçe ilk yarıda sahada yoktu adeta. Oyunu kontrol eden, atak devamlılığı sağlayan ve pozisyonları bulan Antalyaspor'du. Son 11 maçta sadece 1 kez maç kazanan -o da mucizevi Mersin galibiyeti- kırmızı-beyazlı ekip karşısında ilk yarıda Inkoom'un hediye pası ile pozisyona giren Fernandao dışında rakip kalede tehlike yaratmadı F.Bahçe.
 
Aslında sürekli kazanmasına rağmen gol pozisyonu ve hücum üretkenliği konusunda sorun yaşayan F.Bahçe'yi objektif bir gözle takip edip yorumlayanlar için sürpriz değildi bu görüntü.
 
Orta alandaki bu 3'lü üretemiyor. Pozisyon hazırlayamıyor. İyileşen ve kupada gol atan Diego, neden tercih edilmedi bunu anlamak da kolay değil.
 
Nitekim Pereira, işlerin yolunda gitmediğine kanaat getirerek Van Persie hamlesini 46. dakikada yaptı ve oyuna hiçbir değer katmayan Ozan'ı oyundan aldı.
 
Antalyaspor bile F.Bahçe ile oynarken santrfor M'Billa, forvet arkasında Eto'o ile oynuyor ise F.Bahçe neden Van Persie-Fernandao ikilisini birlikte oynatmıyor? Bu soruyu sanıyorum tüm F.Bahçe-liler maçı izlerken birbirilerine sormuştur.
 
2. yarıda 1-0 yenik oynayan F.Bahçe'nin daha aktif olacağını bekleyen herkes ise fazlasıyla yanıldı. Antalyaspor orta sahayı daha rahat geçti ve maçı 3-0'a getirdi, hatta 4 ve 5. golleri de kaçırdı.
 
ETO'O TEK BAŞINA YETTİ

Sakatlanıp çıktığı dakikaya kadar aldığı her topu akılcı kullanan, arkadaşlarını pozisyona sokan, kendi pozisyonlara giren Eto'o sahanın yıldızıydı. Kamerunlu çıkmasa F.Bahçe daha da ağır bir yenilgi ile karşılaşabilirdi.
 
Fenerbahçe açısından felaket bir gece oldu lakin ofansif olarak bu maç ne Eskişehir ne de Rize maçlarından farklı değildi. Tuzla'ya, Kayseri'ye karşı bile pozisyona giremeyen teknik direktör Vitor Pereira, bu iş hep böyle gider sandı ve kendini kandırdı. Kanat beklerinin yaptığı ortalar dışında hücumda hiçbir planı olmayan F.Bahçe, iyi savunma yaparak maçları bir bir kazandı. Dün savunma aksarken asıl fark Samuel Eto'o gibi bir yıldızın rakip takımda olması ve Antalya'nın cesur oyunundaydı.
 
Hakem Ali Palabıyık ise kusursuza yakın bir yönetim gösterdi.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.