Sezonun en rahat maçıydı

Fenerbahçe, tedirgin başladığı maçta Trabzonspor’un alan ve adam paylaşımı zaafiyetinden iyi faydalandı ve

NTV Spor 25 Nis 2016
Sezonun en rahat maçıydı

Fenerbahçe, tedirgin başladığı maçta Trabzonspor'un alan ve adam paylaşımı zaafiyetinden iyi faydalandı ve 2 gol buldu. Maçın ilk bölümünde Trabzonspor'un kalite olarak rakibin gerisinde olmasına rağmen taktiksel açıdan da büyük yanlışlar içersinde olduğu çok belirgindi. F.Bahçe'nin her 2 golü de aynı kanattan geldi. Özellikle son haftaların başarılı ismi Volkan Şen'in attığı gol beceri doluydu.
 
Nani haftalar sonra kendi kalitesini ortaya koydu ve hem oyuna hem de skora katkıda bulundu. 2-0'dan sonra oyunu kendi yarı alanında kabullenmesi de doğal. Nani'nin 3. golünden sonra da maç bitti ve F.Bahçe farka koştu.
 
Trabzonspor'a tek bir gol pozisyonu dahi vermeyen F.Bahçe, hafta içindeki Konyaspor maçından sonra yine iyi bir görüntü ortaya koydu. Disiplinli, organize ve sağlam takım kimliği ile rakibin hatalarından da faydalanmayı bildi.
 
Kusursuza yakın oyunda attığı frikik golüne rağmen Van Persie yine beklenen enerjiden uzaktı. Ancak diğer oyuncuların hepsi görevlerini eksiksiz yere getirdi. 4-0'dan sonra rakibine saygı duyan sarı-lacivertli futbolcular -açık konuşalım- kendilerini fazla sıkmadılar.
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, nasıl bir plan ile takımını sahaya sürmüş onu bilmiyoruz ama savunmanın önünde defansif yönü çok güçlü olmayan ve bu bölgede tek başına oynayan Okay Yokuşlu ile büyük zaafiyet gösterdiği apaçık ortadaydı. Ayrıca forvette Cardozo-Muhammet ikilisi ile orta alanda 1 kişi eksik oynamak da Trabzonspor'u olumsuz etkiledi.

Özer'in şutunda Hasan Ali Kaldırım'ın koluna çarpan topta penaltı verilse maç değişir miydi? Hayır.
 
TRABZON PARAMPARÇA

Trabzonspor kötü sezon geçirebilir. Maç da kaybedebilir. Ancak bu derece teslim olmuş, kaybetmeyi kabullenmiş bir Trabzonspor olamaz. Her zaman iddialı, yarışan ve başkaldıran, yenilse bile sonuna kadar mücadele eden bir Trabzonspor sahada olmalı. Oyuncu kalitesi rakiplerinin gerisinde olabilir, lâkin Trabzonspor ruhunu da kaybetmiş.
 
Büyük umutlar ile göreve gelen başkan Muharrem Usta ve yönetimi de bu boşvermiş Trabzonspor görüntüsünde sorumludur. Önce Sadi Tekelioğlu ardından Hami Mandıralı'ya takımı teslim etmek Trabzonspor'u antrenörsüz sahaya çıkarmaktır.
 
Fenerbahçe, Beşiktaş'ın puan kaybettiği hafta aradaki puan farkını tekrar 3'e indirme fırsatını tepmedi ve iyi futboluyla haklı bir galibiyet aldı.
 
Maç sonunda yaşananlar ise büyük bir skandal. Bu rezaletin sorumluları en ağır cezalara çarptırılmalı. Bu kişiler statlara bir daha kesinlikle sokulmamalı. Hem kendilerine hem de kulüplerine çok büyük zarar veriyorlar.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.