Van Persie nihayet coştu

Geçen hafta oynanan Trabzonspor maçı F.Bahçe için sezonun en kolay oyunlarından biri olmuştu. Dün akşamki daha da

NTV Spor 02 May 2016
Van Persie nihayet coştu

Geçen hafta oynanan Trabzonspor maçı F.Bahçe için sezonun en kolay oyunlarından biri olmuştu. Dün akşamki daha da rahat geçti. 15. dakikadan sonra oyunun tek hakimi olan sarı-lacivertliler, G.Antep karşısında hiçbir an bile zorlanmadı. Rakibin zayıflığı tabii ki bu durumda etkendi ancak F.Bahçe, hem saha içi organizasyonu hem fizik kalite hem de teknik olarak rakibinden kat kat güçlüydü. Yarı sahada bir antrenman maçı temposunda oynadılar. Atak devamlılığı sağladılar, orta alanda tüm dönen topları alıp bekleri oyuna soktular. İşin doğrusu daha ilk yarıda 3 farklı bir skorla soyunma odasına gitmeleri de işten bile değildi.
 
Robin van Persie şık bir asist ve estetik açıdan çok klas bir golle maçın adamı oldu. Kafa golü ise bu seviyedeki bir golcü için zor değildi. Hollandalı süperstar bu sezon dünkü gibi bir performans sergileseydi F.Bahçe'nin ligde şu anki durumu da farklı olurdu.
 
Hücümdaki yetersizliğini son haftalarda tamamen bertaraf eden F.Bahçe, Mersin, Trabzon ve G.Antep maçlarında bol pozisyon üretti ve gol buldu. Rakiplerine pozisyon vermedi. Takım savunması olarak zaten başarılıydı. Peki hücumda değişen ne?

Üst üste zayıf rakipler ile oynaması mı? Değil. Van Persie-Nani-Volkan 3'lüsü ve arkalarında daha hareketli bir Alper Potuk ile daha aktif bir ofans kurgusu var. Nani bu formasyonda daha özgür. Kanat beklerinin de hücuma katılmasıyla sayısal çoğunluk da yeterli olunca F.Bahçe daha çok pozisyona giriyor.
 
Konya ile oynanan kupa maçını da hesaba katarsak son 4 maçta 14 gol atan bir F.Bahçe var. Daha önce böyle bir grafik hiç olmadı sezon boyunca. Demek ki Pereira 28 hafta boyunca bazı şeyleri yanlış yaptı ve ısrar etti. Son 4 maç savunma tandanslı oyundan artık tamamen hücumu düşünen bir F.Bahçe olduğu açıkça gözüküyor.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.