Milliler ışık verdi!

İngiltere maçı EURO 2016 öncesi son ciddi sınavımızdı. Skordan çok önemli olan oyundu. Maçın henüz başında yediğimiz

NTV Spor 23 May 2016
Milliler ışık verdi!

İngiltere maçı EURO 2016 öncesi son ciddi sınavımızdı. Skordan çok önemli olan oyundu. Maçın henüz başında yediğimiz ‘ofsayt' golle adeta 1-0 yenik başlamasına rağmen 1 yılı aşkın süredir maç kaybetmeyen milliler bu özgüvenle iyi bir reaksiyon gösterdi. Rakip yarı alana yerleşti ve Oğuzhan'ın harika derin pasında Volkan'ın asistiyle Hakan ‘tarihi' golümüzü attı.
 
1-1'den sonra da oyunu rakip yarı sahada oynamaya devam ettik. İyi pas yaptık, İngilizleri çıkartmadık. 25'inci dakikadan sonra İngilizler kontrolü ele geçirmiş gibi görünse de pozisyon vermedik.

İngiltere genç ve atletik oyunculardan kurulu, yüksek potansiyele sahip bir takım. Euro 2016 maçı öncesi onlar da bu maça büyük önem veriyorlardı ve oynadığımız futbolla saygı duyulacak bir ekip olduğumuzu ispat ettik. İlk yarının sonlarında duran topta Mehmet Topal ile; 2'nci yarının da başında 2 kez Cenk ile üstünlük sayısına yaklaştık. Son 30 dakika oyunda düşüşler ve kopmalar yaşamaya başladık. Maça iyi başlayan Volkan Şen ve Oğuzhan yoruldu. Top kayıplarımız arttı. Kolay değil, en büyük yıldızımız Arda yoktu ve Caner 2.5 aydır maç ritminden uzaktı.
 
Özel maç temposunda oynadığımız halde Kane'in kaçırdığı penaltıya kadar İngiltere'ye net pozisyon vermedik. Bizim için bu maçtan çıkarılacak önemli kazanımlar var. Her iki devrenin de ilk 20 dakikalık bölümlerinde iyi oynadık. Bu en olumlu taraf. Özellikle de 70'ten sonra oyundan düştük bu da dün için tek olumsuzluk idi. Arda sahada olsa top bizde daha fazla kalırdı. Ayrıca oyuncu değişiklikleri de bizi geriye götürdü.
 
REAKSİYON ÇOK ÖNEMLİ
Yediğimiz 2'nci gol ise büyük talihsizlik. Biz İngilizler'den daha fazla uğraştık. Son dakikalarda beraberlik için İngiltere kalesini baskı altına aldık. Özellikle Yasin ve Olcay'la poziyonlar bulduk. Skordan çok gösterdiğimiz reaksiyon bizim için önemliydi.
 
Şimdi Avrupa Şampiyonası için önümüzde 3 haftalık bir süre var. Başta Caner olmak üzere bazı oyuncularımız fizik olarak hem yukarıya çıkacaktır. Hem de sezon yorgunluğunu yaşayanlar rehabilite olacaktır.
 
Bakmayın skora. Milliler dün için ışık verdi. Karakterli bir oyun ortaya koydu. İngiltere grup elemelerinde 10 maçta 30 puan almış güçlü bir takım ve böyle bir ekibe karşı deplasmanda oynamak kolay değil.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.