Yeni bir Terim planı

Fatih Terim’in kadrosunu gördüğümde, bu takımın Terim’in oyununu oynayamayacağını düşünmüştüm. Terim’in başka bir oyun peşinde

NTV Spor 29 Mar 2015
Yeni bir Terim planı

Fatih Terim'in kadrosunu gördüğümde, bu takımın Terim'in oyununu oynayamayacağını düşünmüştüm. Terim'in başka bir oyun peşinde olduğunu bilemezdim tabii. Ceza sahası ön çizgisinden itibaren bir ‘çam ağacı' dizilişiyle Hollanda'yı bekledik. ‘4-3-2-1' diyebileceğimiz bu oyunda itiraz edilebilecek tek tercih Volkan Şen'di. Zira elde Hakan Çalhanoğlu vardı. Ama kabul edelim ki, Şen de adaşı Babacan gibi gayet soğukkanlı bir oyunla işini yaptı. Hollanda çok ağır top çevirerek yavaş gelebildi bu kalabalık bloğun üzerine. Depay ve Affellay'ın kenardan sızmaları temel plandı. Topu kenara indirmelerine itiraz etmedik. Tabii Töre ve Volkan'ın rakiplerini takibiyle hücumdan uzaklaşmaları gibi bir taviz vererek. Ama sistem mükemmel işledi. Çünkü ilk yarıda 3 net pozisyona girdik ve rakibi tedirgin ettik.

TEK YÖNLÜ OYUN CEZALANDIRILIR
2. yarıda disiplin bozulmadı. Hiddink'in bütün hamleleri doğru yapsa da defansta çözüm ürettik. Narsing'i oyuna oyuna alıp Affelay'ı merkeze çekmek de doğruydu. Dost'u alıp defansif açık verme pahasına forveti çiftleyip uzun oynamak da. Ama duvarı geçemediler. Töre yorgunluğunun etkisiyle maçın mükemmellerinden Ozan Tufan'ın deparını paslasa erkenden krize sokabilirdik Hollanda'yı. Bunu yapamayınca baskı arttı. Bizse çıkamadık. Rakip ne kadar eksik olursa olsun bu kadar tek yönlü bir oyun cezalandırılır. Öyle de oldu.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır...