Zoru kolay yaptılar

Galatasaray’ın zaafı savunmasında ve ön stoperinde. Chedjou ve Melo varken dahi. Oyunu orada değil

NTV Spor 05 May 2015
Zoru kolay yaptılar

Galatasaray'ın zaafı savunmasında ve ön stoperinde. Chedjou ve Melo varken dahi. Oyunu orada değil, geride oynamak isterseniz Galatasaray canınızı yakar. Roberto Carlos bunu yaptı.        
  
1- Önde baskı yapmayarak Galatasaray'ın arkada alan bırakmasını istedi.
2- Santrfor yerine Lualua'yı yem olarak oynatarak bir çeşit sahte 9 icat etti. Bu kadar top kaybeden bir oyuncu için ilginç bir tercihti bu.
3- Bruno ve Güray'ı Bilal ve Lualua'nın paslarıyla stoper-bek aralarına kaçırmak istedi. Halbuki Bruno'yu aynı kadro içinde merkez santrfor olarak dahil etse daha iyi bir plan olabilirdi.
4- Arkada top yapan Merter yerine kesici Zokora'yı tercih edince geçiş yavaş oldu. Custodio'yu ileri de sürmedi. Tandem tuttu.
5- Dolayısıyla Galatasaray'ı kendi yarı sahasına özellikle 20'den sonra buyur etti.

Çok ağır ve yana oynayınca misal Emre'den kaynaklanabilecek geri dönüş sorunlarından yararlanamadılar. Aksine Selçuk ve Emre bu duruma mükemmel bir reaksiyon verip oyun merkezini ileri taşıdı. Sneijder onlardan kopmadı ama Zokora'dan sürekli faul aldı. Burak da gol bölgesinde stoperlerle başbaşa kaldı. Bu denklemde doğal olarak Muslera tutar, Burak da atar.

Akhisar ağır top çevirince...

Carlos'u ancak geçen haftakine benzer bir vuruş krizi kurtabilirdi. Fakat Burak'ın üst üste böyle bir kuraklık yaşaması da fazla iyimserlik olurdu. 2. yarıda Vaz Te oyuna girene kadar, Galatasaray bir bütün olarak topun arkasına çok iyi geçti. Akhisar çok ağır top çevirince Bilal'in çok uzak şutları dışında bir şey bulamadılar. Vaz Te, arkasından da Mehmet Akyüz'ün oyuna girişi de can havliyle yapılmış ‘tüm hücumcuları sahaya sür' paniğinden başka bir şey değil. Galatasaray kontrolü hiç kaybetmeden ama vites de artırmadan çok rahat kazandı.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır.