Büyük başarı

Yılın en büyük sürprizi Yasin’in Dortmund oyuncusu adanmışlığıyla sarıldığı pozisyondan çıkardığı gol, tribünleri bayram yerine çevirdi

NTV Spor 25 May 2015
Büyük başarı

Yasin'in golüne kadar Galatasaray'ın kalesine top gitmedi. Bundan sonra da 75'e kadar Beşiktaş'ın kalesine çok az...

Bilic'in değişiklikleri değil ama kadro tercihleri konusunda yapılacak tartışmaları manasız bulduğumu söylemeliyim. Çünkü son 1 ayda kesin oynaması lazım denecek bir oyuncu kalmadı. 3. kalecinizle şampiyonluk yarışının son düzlüğüne girmişseniz ya çok üst düzey bir kadronuz vardır. Ya da vasat. Beşiktaş takım oyunu gücünü kaybetmişti.

Ve maç öncesi motivasyonunu kaybetmiş görünüyordu. ‘Üzerimizde çok baskı var oynayamıyoruz'dan ‘Hedef gitti, motive olamıyoruz'a geçiş 5 dakika sürmüştü. Yılın en büyük sürprizi Yasin'in Dortmund oyuncusu adanmışlığıyla sarıldığı pozisyondan çıkardığı gol, tribünleri bayram yerine çevirdi. Ama Beşiktaş'ı da uyandırdı. İlk yarının geri kalanında sonuç ve pozisyon getirmeyen bir baskı kurdular.

HÜCUM YÖNÜ UNUTULDU!
Hamza hoca ilk Beşiktaş maçında olduğu gibi orta sahayı 3'lemişti. Bu savunma yönünde işe yaradı ancak Burak sağa gidince oyunun hücum yönü unutuldu. Beşiktaş'ta orta saha rakip alana yerleşti. İkinci yarıda bu oyuna Oğuzhan da eklenince ince işler de yapılır oldu ve Kerim'in sağa geçişiyle Telles'in kanadından işlemeye başladılar.

Burada devreye giren de Muslera ve onun yarattığı şut tedirginliği oldu. Uruguaylı zaten kurtarıyor. Ama asıl becerisi rakibini gol yemeyeceğine ikna etmesi.

MÜKEMMEL VURDU
Beşiktaş 75'e kadar kontra yemeden baskı kurmayı başardı. Ancak Muslera onları fiziken ve ruhen yordu. Üzerine Burak'ın yerine merkeze Umut girip Bilic de enteresan bir kararla Tolgay'ı çıkarınca baskı bitti. Galatasaray orta sahası oyuna hakim olup çıktı. Sneijder'in topa soluyla vururken korkacağı da bir şey yoktu. Mükemmel vurdu.

Ve Hamza Hamzoğlu, Albayrak'la birlikte son derece tartışmalı bir kanat kadrosuna rağmen, başta atarak son maçlarda yemeyerek finale çok yaklaştı.

Her türlü takdiri ve tebriği hak ediyor.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır