Q17 hem bitirici hem sanatçı

Ricardo Quaresma, harika bir maç çıkarttı. Cevherinin yeniden parladığı bir akşamdı. Sürekli zorladı

NTV Spor 01 May 2016
Q17 hem bitirici hem sanatçı

Ricardo Quaresma, harika bir maç çıkarttı. Cevherinin yeniden parladığı bir akşamdı. Sürekli zorladı, Oğuzhan, Gomez ve Sosa'yı da dahil ederek, parçalayıcı ve estetiği yüksek bir hücum oyunu sergiletti.

Quaresma'nın o özel günlerinden birini yaşadık. Ritmini tutturup yıkıcı bir güce dönüşmesine tanıklık ettik. Hiç top ezmeden oynadığı oyunlardan birine... Radarının hep açık olduğu, çevre kontrolünün en üst seviyede olduğu bir maça. Çalımlarının bir hedefe gittiği bir resitale... Daha 17 yaşındayken Ronaldo'dan büyük bir gelecek onu beklerkenki hallerine...

Hani onu Barça seçmişti, Ronaldo'yu Manchester United... İşte o günlere. Cevherin yeniden parladığı bir akşama. 1. dakikada mükemmel bir çalımın ardından durmaksızın yaptığı uzun orta, muhtemelen Gomez ağır bir hastalıktan çıkmamış olsa golle sonuçlanacak ve bu muhteşem oyun çok erken taçlanacaktı. Ancak bu kayıp onu durdurmadı.

AÇIK VERMEMEK İMKANSIZDI
Sürekli zorladı. Çok basit, hedefe kilitli ve estetik işleri Kayseri savunmasını hep tedirgin etti. Takımını öne taşıdı. Oyununa Oğuzhan, Gomez ve Sosa'yı da dahil etti ve mükemmel bir alışkanlıkla parçalayıcı ama estetiği çok yüksek bir hücum gücü oluştu. Bu akışkanlık Gomez'e bomboşsa vurduğu bir kafa golü yaptırdı. Kayseri savunmaya oturmuşken açık verdi. Zira bu akışkan hücumda açık vermemek neredeyse imkansızdı. Kayserispor'un 1-0'dan sonra topu alışı, Beşiktaş'ın oyun merkezini geri çekişi, kontra arayıp güvenli oyuna dönüşü acaba yine skoru tutamayacak mı? Sorusunu aklımıza getirmek desem yalan olur.

7-8 TANE GOL BULABİLİRLERDİ
Ama müthiş baskınlar ve yüzdeli şutlarla işi şova dönüştürdüler. Ligin en iyi yedeği Cenk'in harika golüyle kapanan maç Beşiktaş'ın bu seneki alamet-i farikasının mükemmel bir gösterisiydi. Sadece 1 pozisyon verdikleri bir karşılaşmada 7-8 gol bulabilirlerdi. Bunu en çok basit, net, hedefe kilitlenmiş bir resital sunan Quaresma'ya ve ona mükemmel uyum sağlayan hücum 4'lüsüne borçlular. Muhteşem bir hücum oyunuydu.  

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır.