Fenerbahçeliler kontağı kapatmış!

Sarı-Lacivertli oyuncuların çoğu, Başakşehir maçından sonra kontağı kapatmış. Galatasaray’da ise bunun tam tersiydi. Hatta fazla

NTV Spor 27 May 2016
Fenerbahçeliler kontağı kapatmış!

Sarı-Lacivertli oyuncuların çoğu, Başakşehir maçından sonra kontağı kapatmış. Galatasaray'da ise bunun tam tersiydi. Hatta fazla konsantrasyondan enerjilerini biraz hesapsız kullandılar.

İlk yarı boyunca Van Persie'nin ayağına doğru düzgün top değmedi. Bunu sağlayan Emre'nin, Selçuk'un yanındaki iyi oyununa Sneijder'in de dahil olmasıyla Galatasaray'ın topa sahip oluşu. Ligin aksine bunu başardılar. Ligde oynanan son maçta Fenerbahçe, orta sahayı pas geçen bir oyunla direkt, uzun toplarla rakip kaleye gitmişti. Dönenleri topladılar. Alamadıklarında rakip Donk'la paslı çıkamayınca Fenerbahçe baskı yarattı. Bir çok net pozisyon buldu.

ACEMİCE VE ACELEYLE
Bu kez böyle olmadı. 2 sebeple. Fenerbahçe'de oyuncuların çoğu Başakşehir maçından sonra kontağı kapatmış. Bu durum ikinci yarıda top onlara geçtiğinde rakip alana yerleştiklerinde bile atlatılamadı. Çok acemice ve aceleyle bitirdiler akınları. Müthiş bir hamlık vardı. Ligdeki kısır dönemlerin de ötesinde. Yani hem bir hücum planı olmadan bireysel beceriye dayalı bir oyununuz varsa... Ve hem de bireyler kontağı maç içinde açmaya uğraşıyorsanız, iş çok zorlaşıyor.

TEK POZİSYON VERDİLER
Galatasaray'da ise durum bunun tam tersiydi. Hatta fazla konsantrasyondan enerjilerini biraz hesapsız kullandılar. Ancak ikinci yarıda oyun Fenerbahçe'ye geçtiğinde dahi yapısal bir sorun yaşamadılar. Ancak Sneijder-Chedjou değişikliği çıkmalarını engelledi. Baskı yediler ama Ba'nın kornerden gelen kafasının direğe vurması dışında pozisyon vermediler.

Fanatik Gazetesi'nden alınmıştır.