Baskı yetmedi

Cristiano Ronaldo dünya yıldızı. Günümüzün en popüler sorusu

NTV Spor 19 Haz 2016
Baskı yetmedi

Cristiano Ronaldo dünya yıldızı.

Günümüzün en popüler sorusu Ronaldo mu, Messi mi kesinlikle.

Portekiz Milli Takımı'nın başarılı olabilmesi için onun performansı çok önemli. Ronaldo'nun ne kadar başarıya endeksli, ne kadar hırslı olduğunu bilmeyen yok. Ancak bu Avrupa Şampiyonası'nda belki de geçen sezonun yorgunluğuyla gerçek görüntüsünü sergileyemiyor. Çabalıyor ama olmuyor.

İşte bu maçta kendi gayretiyle kazandığı penaltıyı kullanamadı. Uzun sezonun en çok etkilediği adamlardan biri.

Avusturya umutlandı ama...

Halbuki maçın başında Harnik'in kaçırdığı pozisyonun ardından üstünlük Portekiz'e geçmişti. Ronaldo'nun yanında hem Nani hem Q7 vardı. Direk ve kaleci Almer, ilk yarıda karşılaşmanın Portekiz lehine gelmesini engelledi. Ronaldo'nun sorunlarından birisi de baskıya rağmen oyunun onun sevdiği hızlı tempoda olmaması. Böyle olunca o pozisyonlarda onun adı bulunmuyordu.

İkinci yarıda baskı sürdü. Avusturya Teknik Direktörü Koller, en büyük yıldızı Alaba'yı çıkarmak zorunda kaldı. Aslında Quaresma'nın da çıktığı bölümde Portekiz yorulmaya başlamış, oyun dengelenme yoluna girmişti. İşte tam bu bölümde penaltı geldi. Kaçan penaltı, Avusturya'nın direncini de yükseltti. Hatta Ricardo Carvalho önderliğinde ayakta kalan Portekiz savunmasını da tehdit etmeye başladılar.

Avusturya, Macaristan karşısında aldığı beklenmedik yenilginin ardından bu beraberlikle umutlandı. Ama çok iyi görüntü vermiyorlar.

Portekiz için Macaristan maçı ilginç geçecek. Ben turu atlayacaklarını düşünüyorum ama Ronaldo'dan bu kadar az yararlanarak istedikleri yerlere gelmeleri zor..

Fotomaç Gazetesi'nden alınmıştır.