Daha yeni başlıyoruz!

2014 Dünya Kupası'nın 48 maçlık gurp maçları süreci bitti. Açıkçası futbol kalitesi çok yüksek olmasa da beklenenin üzerindeydi, heyecan ve goller de cabası.

NTV Spor 28 Haz 2014
Daha yeni başlıyoruz!

2014 Dünya Kupası'nın 48 maçlık gurp maçları süreci bitti. Açıkçası futbol kalitesi çok yüksek olmasa da beklenenin üzerindeydi, heyecan ve goller de cabası. Gelin önce ilk turda neler yaşandı kısaca bakalım:

Amerika'yı yeniden keşfettik: Kupaya Amerika kıtasından katılan 10 takımın 8'i tur atladı. Avrupa'nın devleri birer birer elendi. İspanya, İtalya, İngiltere, Portekiz  gibi takımların arkalarından el salladık: 2018'de yine bekleriz!

İmkansız diye bir şey yoktur: Kim derdi ki D Grubu'ndan Kosta Rika lider çıksın? Ama çıktı. Yunanistan elendi derken son dakika penaltısıyla ikinci tura çıktı. Cezayir, Capello'nun Rusya'sını geçti ve tur atladı. Sürprizler futbolun tuzu biberi. Bakalım devamı gelecek mi?

Tadı nasıldı Luis?: İlk turun en çok konuşulan olayı hiç kuşkusuz Luis Suarez'in Chiellini'yi ısırmasıydı. Sonuçta cezası ağır oldu: 9 milli maçtan ve 4 ay futboldan men... Kimine göre ağır, kimine göre hak etti, sonuçta tarih bunu da yazdı.

Çakır ve diğerleri: Hakemimiz Cüneyt Çakır yönettiği iki maçta da başarılı oldu bize göre. Ama turnuvadaki hakem hataları da gözlerden kaçmadı.

Messi burada, Ronaldo nerede: Grup maçlarında Messi, Neymar, Müller, Benzema, Robben, van Persie gibi bir çok yıldızın gollerini keyifle izledik. Bir de Cristiano Ronaldo vardı, saçının stilini değiştirme sayısı, attığı golden fazlaydı. Gerçi takım da kötüydü, tek başına ne yapsın!

İlk tur bitti ama turnuva yeni başlıyor! Peki neler olabilir? Kısaca göz atalım:

Brezilya-Şili: Neymar'a karşı Şili mi deseydik? İlk turda hücumda Neymar dışında çok etkili olan yoktu. Hulk ve Fred oynamaya karar veririlerse Brezilya fark yaratabilir, ama Şili de sıkı takım. Vargas, Vidal, Alexis Sanchez derken yıldızları sayıyorsun birer birer. Tahmin derseniz, gönül Şili, mantık Brezilya diyor...

Kolombiya-Uruguay: Kolombiya güzel takım, hele ki hücumdaki zenginliği görünce "Falcao olsa ne olurdu" diye soruyor insan. Uruguay'da ise Luis Suarez şoku yaşanıyor. Soru şu: Yokluğu aranır mı, yoksa takıma "Seni de yeneceğim ey FIFA" şeklinde artı motivasyon mu verir? Sonuçta Kolombiya favori.

Hollanda-Meksika: Robben-van Persie-Sneijder üçgenine karşı Ochoa önderliğindeki Meksika defansı... Heyecanlı bir maç izleyeceğimiz kesin. Meksika'yı futboluyla sevdik lakin Hollanda da son kupanın finalisti. Doğal olarak favori...

Kosta Rika-Yunanistan: Ölüm grubundan nabzı atarak çıkan Kosta Rika kağıt üzerinde favori. Lakin bu grup maçı değil, iki takım da tarihinde ilk kez çeyrek final oynamak istiyor. Riske girmekten kaçınırlar, savunmaya önem verirler, 90 dakikada bitmeyebilir...

Fransa-Nijerya: Fransa etkili hücum hattıyla bizi etkiledi. Nijerya'da topu alan ileri gidiyor, organizasyon zayıf ama çok hızlı hücuma çıkıyorlar ve atletikler. Fransa çok hata yapmazsa alır gibi gözüküyor.

Almanya-Cezayir: Cezayir'in hakkı Cezayir'e, güzel oynadılar ve ikinci turu hak ettiler. Ama Almanya karşısında işleri çok zor elbette. Almanya öyle elini kolunu sallaya sallaya kazanamayacak belki, ama turun net favorisi. Tabii bu kupadaki sürpriz geleneğini de bir kenarda tutuyoruz!

Arjantin-İsviçre: Güzel maç olacak. Messi coşmuşken bırakmaz, ancak Shaqiri de son maçta "Beni de hesaba katın" uyarısında bulundu. Gollü geçmeye müsait bir maç. Tabii ki Arjantin favori.

Belçika-ABD: İkinci turu zor bir maçla kapatıyoruz. Belçika favori gözükse de Amerika da genç, enerjik, üstelik futbol zekası yüksek bir takımla karşımızda. Bence tur ortada...