2022 NBA All-Star'da ilk beşler belli oldu

Cleveland'da düzenlenecek NBA All-Star'da Batı ve Doğu Konferansı'nın ilk beşleri açıklandı.

NTV Spor 28.01.2022 - 06:27
Son Güncelleme: 28.01.2022 - 06:45
2022 NBA All-Star'da ilk beşler belli oldu

Bu yıl 71. kez gerçekleştirilecek NBA All-Star'da mücadele edecek Batı ve Doğu Konferansı takımlarının ilk beşleri belli oldu.

NBA'den yapılan açıklamada Los Angeles Lakers'tan LeBron James'in Batı Konferansı'nda, Brooklyn Nets'ten 'in ise Doğu Konferansı'nda kaptan olduğu belirtildi.

Batı Konferansı ilk beşinde LeBron James ile Nikola Jokic (Denver Nuggets), Andrew Wiggins (Golden State Warriors), Stephen Curry (Golden State Warriors) ve Ja Morant (Memphis Grizzlies) yer aldı.

▶ NBA HABERLERİ

Kevin Durant'in kaptanlığındaki Doğu Konferansı takımı ise Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), DeMar Derozan (Chicago Bulls) ve Trae Young'tan (Atlanta Hawks) oluştu.

All-Star kadrolarında yer alacak diğer isimler 3 Şubat'ta açıklanacak ve takım kaptanları, 10 Şubat'ta oyuncu seçimi yapacak.

WIGGINS VE MORANT İLK KEZ

2014'te draft edilen Andrew Wiggins, kariyerinde ilk kez All-Star'a seçildi. Elias Sports Bureau verilerine göre 26 yaşındaki oyuncu, Bob Boozer ve Kyle Lowry'nin ardından NBA'de en az sekiz yıl forma giydikten sonra All-Star'a seçilen üçüncü oyuncu oldu.

Golden State takımında Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green hatta Jordan Poole gibi oyuncuların arkasında rotasyonda gerilerde yer alan Wiggins'in All-Star'da olması, hatta ilk 5 seçilmesi şaşırttı. Sezon başında COVID-19 aşısı olmadığı gerekçesi ile takımdan uyarı alan Wiggins, yerel mahkeme kuralları gereği takımının ev sahipliği yaptığı maçlarda forma giyemeyecekti. Wiggins, aşı olmadığı gerekçesi ile takımdan uzak kalmak yerine aşı olmayı tercih etmişti. Aynı statüde bulunan Kyrie Irving ise aşı olmayı reddetmişti.

2019 NBA Draftı'nın iki numarası Ja Morant ise Andrew Wiggins gibi kariyerinde ilk kez All-Star kadrosunda yer aldı.

LEBRON JAMES REKORA YAKLAŞTI

All-Star formatının değişmesinin ardından bu yılla birlikte üst üste beşinci kez takım kaptanı seçilen LeBron James, kariyerinde 18. kez All-Star kadrosunda kendisine yer aldı. James, Kobe Bryant'la All-Star sayılarını eşitlerken 19 kez All-Star seçilen ve rekoru elinde bulunduran Kareem Abdul Jabbar'a bir adım daha yaklaştı.

NBA All-Star hafta sonu 18-20 Şubat tarihlerinde Cleveland'da düzenlenecek.

BEN SIMMONS VE JOHN WALL'A SÜRPRİZ OY

NBA'de All-Star oylaması 3 ayaktan sürdürülüyor. Taraftar oylarının %50'si, medya oylarının %25'i ve oyuncu oylarının da %25'i All-Star seçimlerinde dikkate alınıyor.

Buna göre "oyuncuların oylarında" bu sezon Philadelphia'dan takaslanmak istediği için hiç oynamayan Ben Simmons'a 2, Houston'da gençlerin gelişimine önem verildiği için hiç oynamayan John Wall'a ise 1 adet oy çıkması şaşırttı.

Sayfa Yükleniyor...