2022 Katar Dünya Kupası'nı boykot eden son şehir Paris oldu

2022 Dünya Kupası'na geri sayım sürüyor. Katar'da düzenlenecek organizasyon öncesi ülke özeline yapılan boykotlara Paris tarafından bir yenisi eklendi.

NTV Spor 05.10.2022 - 12:53
2022 Katar Dünya Kupası'nı boykot eden son şehir Paris oldu
AP

, son şampiyon unvanıyla katılacağı için boykot hazırlığında.

Başkent , göçmen işçilerin hak ihlalleri ve turnuvanın çevresel etkisi konusundaki endişeleri nedeniyle halka açık bölgelerinde dev ekranlarda Dünya Kupası maçları yayınlamayacak. 

Paris'in spordan sorumlu belediye başkan yardımcısı Pierre Rabadan, verdiği demeçte maçların kamuya açık alanlarda yayınlanmasına karşı alınan kararın Dünya Kupası'nın hem çevresel hem de sosyal düzeydeki koşullarından kaynaklandığını söyledi.

- Ne söylendi?

Başkentin turnuvasını boykot etmediğini vurgulayan Rabadan, "Klimalı stadyumlar ve bu tesislerin inşa edildiği koşullar sorgulanmalıdır" dedi.

Mecliste oy birliğiyle bu kararı aldıktan sonra Fransa’nın çoğu şehri büyük ekran kurma durumunu reddetmeye başladı.

Strasbourg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian ise yaptığı açıklamada, "Göçmen işçilerin sivil toplum kuruluşları tarafından suistimal edildiğine ve sömürüldüğüne dair birçok uyarıyı görmezden gelmemiz mümkün değil. Bu ihlallere göz yumamayız, insan hakları ihlal edildiğinde göz yumamayız. İklim değişikliği, yangınlar, kuraklıklar ve diğer felaketlerle birlikte elle tutulur bir gerçek olsa da, çölde bir futbol turnuvası düzenlemek sağduyuya meydan okuyor ve ekolojik bir felaket anlamına geliyor." dedi.

Paris halkı daha önce Eyfel Kulesi'nin yanı başında Fransa'nın 2018 Dünya Kupası'nı kazanmasını izleyebilmişti.

Danimarka da Dünya Kupası'nda 'ı protesto edecek. Yeni formalarını tanıtan İskandinav ülkesi, turnuva için hazırlanan tesislerdeki işçi ölümlerine dikkat çekmek istiyor.

Sayfa Yükleniyor...