Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda otobüs, marmaray, metrobüs, metro, tramvay bedava mı?

Bayramın birinci gününde toplu taşıma araçlarını kullanacaklar ücretli olup olmadığını merak ediyor. Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başladı. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde akraba ziyaretleri yapacaklar, toplu taşımada ücret alınıp alınmayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla toplu taşıma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu. Bayram ziyaretlerini sebebiyle ziyarette bulunacaklar otobüs, marmaray, metro, tramvay gibi toplu ulaşım araçlarını kullanacaklar ücretli olup olmadığını merak ediyor. Peki Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün otobüs, marmaray, metrobüs, marmaray, tramvay bedava mı? İşte, açıklanan kararın detayları…

Haber Merkezi - NTV Spor 10.04.2024 - 08:58
Son Güncelleme: 10.04.2024 - 08:59
Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda otobüs, marmaray, metrobüs, metro, tramvay bedava mı?

Toplu ulaşımla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen açıklama geldi. 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Arefe günü ise Salı gününe denk gelirken vatandaşlar, toplu taşıma ücretlerini gündemine aldı. Ramazan Bayramı tatili sebebiyle Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret projesi olan yollar ücretli olacak. Peki Bayramda , metrobüs, marmaray, tramvay, ücretsiz mi? İşte, toplu taşımanın ücretsiz olacağı günler…

?

Bayramda toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00’dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00’a kadar Başkentray, , İZBAN, Sirkeci - Kazlıçeşme, Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe - İst, Havalimanı Arnavutköy metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

İSTANBUL’DA VE ANKARA’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

EGO Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince otobüs, metro, Ankaray ve teleferiğin ücretsiz olacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, otobüs, metro, Ankaray ve teleferik 10,11 ve 12 Nisan'da ücretsiz hizmet verecek.

EGO Genel Müdürlüğünce arife gününden itibaren, Karşıyaka Mezarlığı’nda 4, Sincan-Cimşit Mezarlığı'nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı'nda 1 olmak üzere toplam 7 solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında bayram süresince ring hizmeti verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise 10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı tatili süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

Sayfa Yükleniyor...